Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σταθερή παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Ιούλιο 2018 - Στις 10,7 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Σταθερή παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Ιούλιο 2018 - Στις 10,7 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σταθερή αναμένεται να παραμείνει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (28/6) στοιχεία της GfK, η οποία ωστόσο διευκρινίζει ότι οι εμπορικές τριβές μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τους καταναλωτές.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK αναμένεται να διαμορφωθεί στις 10,7 μονάδες για τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση του δείκτη στις 10,6 μονάδες.
«Η πορεία του προέδρου των ΗΠΑ σε ότι αφορά την εμπορική πολιτική του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί ανησυχίες, ιδιαίτερα στις οικονομικές προσδοκίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η GfK μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Προκειμένου να διαμορφώσει τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η GfK χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες, με τον πρώτο να αφορά τις οικονομικές προσδοκίες, των δεύτερο τις προσδοκίες για το εισόδημα και τον τρίτο την τάση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές.
Σε ότι αφορά τον υποδείκτη των οικονομικών προσδοκιών, αυτός κατέγραψε σημαντική πτώση στις 23,3 μονάδες, έναντι 37,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι πολιτικές προστατευτισμού των ΗΠΑ, οι οποίες επηρεάσουν χώρες με εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως η Γερμανία, επηρεάζει αρνητικά τις οικονομικές προβλέψεις.
Νωρίτερα εντός του μήνα, το οικονομικό ινστιτούτο DIW προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της Γερμανίας στο 2018, και συγκεκριμένα στο 1,9% έναντι 2,4% προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης