Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Δεκάδες νεκροί κοντά στην Αθήνα - Πυρκαγιές αναγκάζουν ανθρώπους να αναζητήσουν σωτηρία στη θάλασσα

tags :
CNN: Δεκάδες νεκροί κοντά στην Αθήνα - Πυρκαγιές αναγκάζουν ανθρώπους να αναζητήσουν σωτηρία στη θάλασσα
Στις φονικές φωτιές που έπληξαν την ανατολική Αττική αναφέρεται δημοσίευμα του «CNN», αναφέροντας συγκλονιστικές μαρτυρίες από επιζώντες 
Στις φονικές φωτιές που έπληξαν την ανατολική Αττική αναφέρεται δημοσίευμα του «CNN», κάνοντας λόγο για τις χειρότερες πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα για περισσότερο από μια δεκαετία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάτοικοι μιλούν για τις τρομακτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν, καθώς οι φλόγες κατέλαβαν το παραθαλάσσιο χωριό Μάτι, όπου η μόνη διέξοδος για μερικούς ήταν να τρέξουν για το νερό.
Σκάφη κινητοποιήθηκαν σε μια βιαστικά οργανωμένη επιχείρηση διάσωσης, ενώ οι διασώστες ανακτούσαν νεκρά σώματα από τη θάλασσα.
Όπως σημειώνει το «CNN», η περιοχή είναι δημοφιλής στους Έλληνες τουρίστες, ιδιαίτερα σε συνταξιούχους και σε παιδιά που πηγαίνουν στις κατασκηνώσεις.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι πολλοί από εκείνους που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν, λόγω της μεγάλης έντασης του ανέμου, που «βοήθησε» τις φλόγες να εξαπλωθούν με ταχείς ρυθμούς.
Τα άτομα των οποίων οι συγγενείς αγνοούνται εξακολουθούν να κάνουν κλήσεις προς την πυροσβεστική υπηρεσία.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι πυρκαγιές είναι οι πιο θανατηφόρες που πλήττουν τη χώρα από τη φωτιά που έκαψε την Πελοπόννησο τον Αύγουστο του 2007.

Η Νάνα Λαγκάνου, κάτοικος στο Μάτι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατάφερε να γλιτώσει τρέχοντας στη θάλασσα, ενώ τόνισε ότι η φωτιά ήταν «αστραπιαία» και ότι ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε κάτι τέτοιο.
«Θα ήθελα να δω κάποια (αντίδραση) από το κράτος, αλλά δεν έχουμε δει και δεν θα δούμε, και αυτό με εξοργίζει», δήλωσε.
Ένας άλλος κάτοικος του χωριού, Κώστας Λαγανός, δήλωσε ότι επίσης γλίτωσε από τις φλόγες βουτώντας στον ωκεανό.
«Ευτυχώς η θάλασσα βρισκόταν εκεί και πήγαμε στη θάλασσα, γιατί οι φλόγες μας κυνήγησαν μέχρι το νερό, έκαψε τις πλάτες μας και έτσι βουτήξαμε μέσα στο νερό», δήλωσε.
«Μου θύμισε έκρηξη στην Πομπηία, ακριβώς αυτό, και είπα Θεέ μου, πρέπει να τρέξουμε για να σώσουμε τον εαυτό μας και τίποτε άλλο», πρόσθεσε.
Η Αναστασία Ποντίκα, 32 ετών, δήλωσε στο CNN ότι μόλις επέστρεψε από το σούπερ μάρκετ βρήκε το σπίτι της να περιβάλλεται από φλόγες.
Μάζεψε γρήγορα κάποια αντικείμενα και έφυγε με τον σύζυγό της.
«Ο άνεμος δυνάμωσε και ο μαύρος καπνός ερχόταν καταπάνω μας», είπε.
«Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, πανικός παντού».
«Η φωτιά σταμάτησε 100 μέτρα από το σπίτι μας.
Όταν επιστρέψαμε σπίτι για να δούμε τι συνέβη, όλα τα δέντρα στο δρόμο μας καιγόντουσαν ακόμη», συνέχισε η ίδια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης