Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η κυβέρνηση μιλάει για εμπρησμό και ο δήμαρχος για λάθη - Οι δρόμοι διαφυγής είχαν κλείσει

CNN: Η κυβέρνηση μιλάει για εμπρησμό και ο δήμαρχος για λάθη - Οι δρόμοι διαφυγής είχαν κλείσει
Το CNN σχολιάζει τις δηλώσεις του Νίκου Τούσκα αλλά και του δημάρχου Ραφήνας, ο οποίος κάνει λόγο για λάθη και για άναρχη δόμηση
Σε αντιπαραβολή φέρνει το CNN τις δηλώσεις των κκ. Νίκου Τόσκα και Δημήτρη Τζανακόπουλου με εκείνες του δημάρχου της Ραφήνας, Βαγγέλη Μπουρνούς.
«Υπάρχουν "σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό" σε μια από τις πολλές πυρκαγιές που σκότωσαν περισσότερους 80 ανθρώπους αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Ωστόσο, ο κ. Μπουρνούς παραδέχεται στο αμερικανικό δίκτυο ότι έγιναν λάθη στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης αλλά ότι υποτιμήθηκε το μέγεθος της φωτιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς αν και οι καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των πολύ ισχυρών ανέμων, έπαιξαν σημαντικό ρόλο, το ανθρώπινο λάθος ήταν εν μέρει υπεύθυνο για τους θανάτους.
«Μπορεί να είχαμε λιγότερα θύματα εάν υπήρχε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης, αλλά όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά στο δήμο της Πεντέλης δεν υπήρχε εντολή εκκένωσης για το ανατολικό τμήμα της Αττικής λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου», δήλωσε ο δήμαρχος της Ραφήνας στο CNN.

Κλειστοί, οι δρόμοι διαφυγής

Σύμφωνα με το CNN, η γεωγραφία στο Μάτι αλλά και της γύρω περιοχής θεωρείται βασικός παράγοντας για τους πολλούς θανάτους.
Πολλά σπίτια είχαν χτιστεί άναρχα σε δασικές περιοχές και κατά συνέπεια ήταν πιο ευάλωτα όταν ξέσπασε η φωτά.
Επιπλέον, οι δρόμοι στην περιοχή είναι στενοί και δεν μπορούν να περάσουν πολλά αυτοκίνητα.
«Μιλάμε για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που χτίστηκε χωρίς κανένα πολεοδομικό σχεδιασμό», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς.
«Οι δρόμοι δεν σχεδιάστηκαν για τόσο μεγάλη κυκλοφορία... τέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά και οι κάτοικοί τους προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν δρόμους στους οποίους δεν χωρούσαν» επισημαίνει ο κ. Μπουρνούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης