Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πως μπορείτε και κοιμάστε; - Μετά τη φονική πυρκαγιά οι Έλληνες πολιτικοί τσακώνονται

Reuters: Πως μπορείτε και κοιμάστε; - Μετά τη φονική πυρκαγιά οι Έλληνες πολιτικοί τσακώνονται
Το Reuters σχολιάζει την ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τις πυρκαγιές
Στις κατηγορίες που ανταλλάσσουν η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με αφορμή τη φονική πυρκαγιά που στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 91 άτομα, αναφέρεται το Reuters.
«Πραγματικά ανησυχώ για το πως κάποιοι άνθρωποι… μπορούν να κοιμούνται σήμερα, και συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους.
Όταν κάποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη θα πρέπει να συνοδεύεται από μια πράξη και μια παραίτηση είναι πράξη προσωπικής ευθύνης» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου.
Όπως σχολιάζει το Reuters, αν και ο κ. Μητσοτάκης δεν κατονόμασε τον πρωθυπουργό, τα σχόλια φαίνεται πως στόχευαν τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή.
Εν τω μεταξύ, το γραφείο του πρωθυπουργού κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να «εκμεταλλευτεί τον πόνο και την απώλεια δεκάδων ανθρώπων».
«Οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα διεξαχθεί ενδελεχή έρευνα για το πως εκατοντάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις φλόγες.
Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρεται στις σημερινές (31/7) δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποιίος έκανε λόγο για «απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει συγκάλυψη οποιωνδήποτε ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, αλλά είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν καταγραφεί 2.500 αυθαίρετα και 650 κτίσματα στον αιγιαλό, τα οποία θα κατεδαφιστούν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης