Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τυφώνας «Lane» σαρώνει τη Χαβάη, εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ο τυφώνας «Lane» σαρώνει τη Χαβάη, εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις
Ο τυφώνας «Lane» σαρώνει τη Χαβάη, εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις
Στο αρχιπέλαγος των νησιών της Χαβάης έφθασε ο τυφώνας «Lane», προκαλώντας ισχυρές καταιγίδες, μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Πλέον, ο Lane θεωρείται τυφώνας «κατηγορίας 3» -από «4».
Τα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν στη διάρκεια της ημέρας και οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη για να προστατευθούν.
Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, το μάτι του τυφώνα έφτασε πάνω από το Μεγάλο Νησί το πρωί της Παρασκευής και συνεχίζει την πορεία του προς τα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες που φτάνουν τα 260 χλμ./ώρα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πέσει 51 εκατοστά βροχής και οι αρχές προειδοποιούν για νέα επικίνδυνα φαινόμενα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων και οι τουρίστες έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν μακριά από τη δημοφιλή περιοχή των Επτά Ιερών Λιμνών στο νησί Μάουι, όπου υπάρχουν καταρράκτες, σπήλαια και λιμνούλες.
Επίσης, έχουν εκκενωθεί αρκετές περιοχές στα νησιά Μολοκάι και Μάουι, όπου έχουν καταγραφεί διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
Εκπρόσωπος της Πολιτείας της Χαβάης κάλεσε τους πολίτες «να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους τον τυφώνα, να είναι προετοιμασμένοι ακόμη και για απομάκρυνση από τις εστίες τους, αν κληθούν από τις αρχές».
Για λόγους ασφαλείας, οι πολίτες ενημερώθηκαν να έχουν στα σπίτια τους προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα και νερό για 14 ημέρες, ενώ έχουν κλείσει τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες.
Ανεστάλησαν οι εργασίες στην πετρελαιοπηγή της εταιρείας Par Pacific Holdings Inc στο Καπολέι, ενώ πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν για λόγους ασφαλείας.
Οι λιμενικές υπηρεσίες διέταξαν να κλείσουν τα λιμάνια στα εμπορικά πλοία ενώ τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έφυγαν από τη Χαβάη για προληπτικούς λόγους.
Η Χαβάη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στέλνουν στην περιοχή βοήθεια.

Διαβάστε: Fitch: Υπό την απειλή τεράστιων οικονομικών ζημιών η Χαβάη, από τον τυφώνα «Lane»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης