Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η May αρνείται οποιοδήποτε συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες για το Brexit - Ανταρσία ετοιμάζουν βουλευτές της

Reuters: Η May αρνείται οποιοδήποτε συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες για το Brexit - Ανταρσία ετοιμάζουν βουλευτές της
Οι προσεχείς μήνες θα είναι καθοριστικοί για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας και είμαι σαφής για την αποστολή μου
Κανένα συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες για τους όρους του Brexit δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May την ώρα που βουλευτές του κόμματος της φέρονται να ετοιμάζουν «ανταρσία».
Σύμφωνα με το Reuters, κάποιοι από τους βουλευτές των Τορρις ετοιμάζουν δικές τους προτάσεις για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ οι οποίες είναι πιο φιλικές προς τις Βρυξέλλες.
Λιγότερο από δύο μήνες πριν τη συμφωνία της ΕΕ με τη Βρετανία για το Brexit η May προσπαθεί να ανακόψει τα εσωκομματικά της προβλήματα προσεγγίζοντας τον επιχειρηματικό κόσμο με την υπόσχεση ότι «η συμφωνία για το Brexit θα περιλαμβάνει όρους φιλικούς προς τις βρετανικές επιχειρήσεις» σε μια χώρα που πραγματικά διχάζεται.
Η ΕΕ χαιρέτισε θερμά το σχέδιο "Ντάμα", το οποίο αποσκοπεί στην προστασία του διασυνοριακού εμπορίου, αλλά οι δύσκολες διαπραγματεύσεις είναι ακόμη ορατός.
Η May ξεκαθαρίζει πάντως ότι «δεν θα υποκύψει σε συμβιβασμούς αναφορικά με το σχέδιο «Ντάμα» που δεν θα είναι προς το εθνικό συμφέρον μας» αναφέρει η βρετανίδα πρωθυπουργός σε άρθρο της στην Sunday Telegraph.
«Οι προσεχείς μήνες θα είναι καθοριστικοί για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας και είμαι σαφής για την αποστολή μου» αναφέρει.
ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να διεξαγάγει δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, επαναλαμβάνοντας μια μακρόχρονη θέση σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα σενάρια για πιθανή επανάληψη του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης