Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στους 16 οι νεκροί από τα 6,7 Ρίχτερ στο νησί Χοκάιντο – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Ιαπωνία: Στους 16 οι νεκροί από τα 6,7 Ρίχτερ στο νησί Χοκάιντο – Δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μάχη των σωστικών συνεργείων με τον χρόνο για την εύρεση επιζώντων
Μάχη με τον χρόνο αλλά και με τόνους λάσπης δίνουν τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να βρουν επιζώντες στα ερείπια των σπιτιών που παρασύρθηκαν από τις κατολισθήσεις κατόπιν του ισχυρού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησαν» χθες Πέμπτη 6/9 το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός.
Οι νεκροί ήδη έχουν αυξηθεί στους 16 ενώ γίνεται λόγος για δεκάδες αγνοούμενους.
Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονται στο χωριό Ατσούμα, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές από τις κατολισθήσεις.
Όλη τη νύχτα, σωστικά συνεργεία, με μηχανήματα έργου και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, έψαχναν σημάδια ζωής στα συντρίμμια, καθήκον που δυσχέραιναν οι μετασεισμικές δονήσεις.
«Πολλοί άνθρωποι είναι ακόμα θαμμένοι κάτω από τη γη, εργαζόμαστε χωρίς διακοπή αλλά οι προσπάθειες διάσωσης είναι δύσκολες.
Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από μέρους μας για να τους βρούμε το ταχύτερο» ανέφερε ένας στρατιωτικός μιλώντας στο δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
«Σε αυτό το στάδιο, έχουν χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι, πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί και δεν έχουμε νέα για 26» ανέφερε συνόψισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου .
Σημειώνεται ότι πάνω από 20.000 άνδρες έχουν κινητοποιηθεί και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής στους σεισμοπαθείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης