Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε το καταναλωτικό κλίμα για τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 43,4 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε το καταναλωτικό κλίμα για τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 43,4 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης απομακρύνθηκε από τα χαμηλά ενός έτους στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα
Οριακή άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (2/10) στοιχεία του γραφείου του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 43,4 μονάδες, έναντι 43,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.
Ο υποδείκτης που αφορά το συνολικό εισόδημα υποχώρησε στις 41,5 μονάδες, έναντι 41,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο δείκτης αύξησης του εισοδήματος κατέγραψε οριακή άνοδο στις 41,9 μονάδες, έναντι 41,8 μονάδες προηγουμένως.
Σε ότι αφορά τη διάθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές διαρκών αγαθών, ο υποδείκτης διαμορφώθηκε στις 41,4 μονάδες, έναντι 42 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης μέτρησης της απασχόλησης παρέμεινε σταθερός στις 47,7 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχέια της έρευνας, το 81,7% των συμμετεχόντων αναμένει άνοδο των τιμών κατά το ερχόμενο διάστημα, γεγονός που αποτελεί αύξηση κατά +0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι καταναλωτές οι οποίοι αναμένουν οι τιμές να παραμείνουν σταθερές υποχώρησαν κατά -0,7% σε σχέση με τον Αύγουστο, αποτελώντας το 12,2% του συνόλου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό που αναμένει πτώση των τιμών ενισχύθηκε κατά +0,2% στο 3,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης