Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω – Θα διαθέσουμε 16 δις ευρώ για συντάξεις, εισόδημα πολιτών

tags :
Salvini: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω – Θα διαθέσουμε 16 δις ευρώ για συντάξεις, εισόδημα πολιτών
Η κυβέρνηση μας έχει τη στήριξη του 60% των Ιταλών σημειώνει ο Salvini απαντώντας στις απειλές της ΕΕ
Την θέση πως η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω ως προς την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2019 και για τα επόμενα δύο χρόνια διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini ύστερα από την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης πως αποφάσισε να διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα για το 2019, στο 2,1% το 2020 και στο 1,8% το 2021.
«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω όσον αφορά τον προϋπολογισμό, ακόμα και αν το spread συνεχίσει να ανεβαίνει.
Εάν κόψεις τους φόρους, βοηθάς την ανάπτυξη.
Εμείς εστιάζουμε σε μια Ιταλία με ανάπτυξη της τάξης όχι του 0% αλλά του 2% με 2,5%» είπε μιλώντας στην εκπομπή “Radio Anch’io” ο Salvini, ο οποίος υποστήριξε ότι στον προϋπολογισμό θα υπάρχει η πρόβλεψη για ένα ποσό ύψους 16 δις ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για το εισόδημα των πολιτών (αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του Κινήματος των 5 Αστέρων του Luigi Di Maio) και για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Λέγκα του Βορρά.
«Σε αυτό το ποσό θα υπάρχει και η πρόβλεψη για την αύξηση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, το επίδομα για τις πολύτεκνες οικογένειες» είπε ο Salvini, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν ισχύει τελικά η τοποθέτηση του Di Maio για τη διάθεση10 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό για το εισόδημα των πολιτών, απάντησε έμμεσα αρνητικά.
«Εάν υπάρχουν 7 με 8 δις ευρώ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, υπάρχουν άλλα 8 δις ευρώ για το εισόδημα των πολιτών.
Για την κατάργηση του νόμου Fornero (ασφαλιστική μεταρρύθμιση), θα διατεθούν 7 με 8 δις ευρώ ανάλογα με το πόσοι πολίτες θα αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2019» είπε ο Salvini, τονίζοντας ότι ο νόμος Fornero είναι άδικος και για αυτό θα καταργηθεί.
Κληθείς να τοποθετηθεί στην αντιπαράθεση που είχε η ιταλική κυβέρνηση και κυρίως ο ίδιος με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Jean Claude Juncker και ο Pierre Moscovici, ο Salvini έσπευσε να υποστηρίξει πως η ιταλική κυβέρνηση έχει τη στήριξη του 60% των Ιταλών.
Ο Salvini έκανε αναφορά και στις μεταναστευτικές ροές στην Ιταλία, υποστηρίζοντας πως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, έχουν μπει φέτος στην Ιταλία 85.000 μετανάστες λιγότεροι σε σχέση με πέρσι.
«Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση είτε είναι άσπρη, μαύρη, κόκκινη, κίτρινη ή πράσινη…
Εάν βγει κάποιος έξω και αρχίσει να πυροβολεί Ιταλούς ή μετανάστες, η θέση του είναι στην φυλακή» τόνισε ο Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης