Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Αυτό είναι το σχέδιο διάσωσης της Alitalia - Ποσοστό 15% στην εταιρεία θέλει η ιταλική κυβέρνηση

Il Sole 24 Ore: Αυτό είναι το σχέδιο διάσωσης της Alitalia - Ποσοστό 15% στην εταιρεία θέλει η ιταλική κυβέρνηση
H Ρώμη αναζητά  αγοραστή για την αεροπορική εταιρεία, με προθεσμία που εκπνέει τις 31 Οκτωβρίου
Η ιταλική κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο διάσωσης της Alitalia, που προβλέπει τη διατήρηση ενός ποσοστού 15% στον εθνικό αερομεταφορέα με ταυτόχρονη είσοδο στο νέο σχήμα κρατικών επιχειρήσεων όπως η εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato και ένας ξένος επενδυτής, γράφει η οικονομική εφημερίδα  «Il Sole 24 Ore».
Το 2017 η Alitalia τέθηκε υπό ειδικό καθεστώς, αφού οι εργαζόμενοι απέρριψαν σχέδιο διάσωσης και ενώ ο αερομεταφορέας είχες πληγεί από τον ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και τα τρένα υψηλής ταχύτητας.    
Στο πλαίσιο τηςδιαδικασίας, η Ρώμη αναζητά  αγοραστή για την αεροπορική εταιρεία, με προθεσμία που εκπνέει τις 31 Οκτωβρίου.
Επίσης, χορήγησε στην Alitalia δάνειο - γέφυρα ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ για τη διατήρησή της στο μεσοοδιάστημα.
Σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης,μόλις αποπληρωθεί το δάνειο από την Alitalia, το δημόσιο ταμείο θα επανεπενδύσει ένα μέρος αυτών των χρημάτων στον μεταφορέα για να διατηρήσει ένα μερίδιο περίπου 14% έως 15% ή μπορεί να επιλέξει να μετατρέψει μέρος του δανείου σε μετοχές.
Η Alitalia έχει προθεσμία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018 να αποπληρώσει το δάνειο - γέφυρα, αν και μια πηγή δήλωσε το Σάββατο (6/10/2018) ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μία παράταση της προθεσμίας μέχρι έξι μηνών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης