Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και η αβεβαιότητα του Brexit έχουν επηρεάσει επενδυτές και αγορές

Bank of Japan: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και η αβεβαιότητα του Brexit έχουν επηρεάσει επενδυτές και αγορές
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, η αποτυχία συμφωνίας για το Brexit θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη των υπερπόντιων οικονομιών
Τη θέση ότι η οικονομία της Ιαπωνίας επεκτείνεται με μέτριους ρυθμούς καθώς και ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες, διατύπωαν τα μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, τα μέλη της Bank of Japan συμφώνησαν ότι λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και εξαιτίας της πτώσης της τουρκικής λίρας, το αίσθημα κινδύνου για τους επενδυτές είχε επιδεινωθεί και οι τιμές των μετοχών είχαν σημειώσει σημαντικές αυξομειώσεις.
Παράλληλα, ορισμένα μέλη εξέφρασαν την ανησχυχία τους αναφορικά με τις εμπορικές πολιτικές των ΗΠΑ, καθώς αισθάνονταν πως ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Κίνα έδειχναν προθυμία για συμβιβασμό.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένα μέλη της τράπεζας δήλωσαν ότι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας μη συμφωνία για το Brexit, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη στις υπερπόνιτες οικονομίες.
Σε ότι αφορά την Ιαπωνία, τα μέλη της BoJ σημείωσαν ότι οι δημόσιες επενδύσεις ήταν ως επί το πλείστον αμετάβλητες, καθώς και ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με μέτριους ρυθμούς.
Καταλήγοντας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας βρίσκεται σε ανοδική τάση, εν μέσω αυξημένης ζήτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης