Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Italy: Στα 10 τρισ. ευρώ ο πλούτος των ιταλικών νοικοκυριών

Bank of Italy: Στα 10 τρισ. ευρώ ο πλούτος των ιταλικών νοικοκυριών
Στα 10 τρισ. ευρώ ο πλούτος των νοικοκυριών της Ιταλίας 
Στα 10 τρισεκ. ευρώ υπολογίζει τον πλούτο των ιταλικών νοικοκυριών η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bank of Italy, ΒοΙ), στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2018, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ANSA.
Όπως σημειώνεται, επίσης, τα νοικοκυριά της Ιταλίας διακρατούν το 20% των ομολόγων της ΒοΙ.
Τον περασμένο μήνα, ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας Federico Signorini, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2019.
Όπως τόνισε, το δομικό έλλειμμα αφήνει μικρό χώρο στην Ιταλία για ελιγμούς.
Ο κ. Signorini προειδοποίησε ότι το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αποτελεί πηγή αναταραχής λόγω του ύψους του, ενώ σημείωσε ότι η Ιταλία δεν μπορεί να αγνοεί τις αγορές, καθώς το spreas επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις καταθέσεις στις ιταλικές τράπεζες.
«Το χρέος βρίσκεται στα χέρια των Ιταλών και αυτό μας επηρεάζει όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η επιστροφή της οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ένα δομικό ζήτημα και διανύσαμε πολύ δρόμο για αυτό.
Απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν ώστε να εισέλθει η ιταλική οικονομία στον δρόμο της σταθερότητας», προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας, εάν τα επιτόκια παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, το επιτοκιακό κόστος το 2021 θα διαμορφωθεί κατά 0,6% υψηλότερα από τις προβλέψεις του Απριλίου 2018.
Οι χαμηλότερες αποτιμήσεις των κρατικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, θα επηρεάσουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης, εκτίμησε, αναφερόμενος στις συνέπειες που θα επιφέρει στις ιταλικές τράπεζες η αναταραχή στην αγορά ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης