Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Καταλήξαμε στη διακήρυξη του Brexit - Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει συμφωνία την Κυριακή (25/11)

May: Καταλήξαμε στη διακήρυξη του Brexit - Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει συμφωνία την Κυριακή (25/11)
Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, εξέφρασε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May
Βρετανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν στο κείμενο της διακήρυξης του Brexit, δήλωσε, από την πλευρά της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.
Η May δήλωσε ότι θα ενημερώσει αργότερα σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο.
«Η συμφωνία στην οποία έχουμε καταλήξει είναι μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εναπόκειται τώρα στους 27 ηγέτες των άλλων κρατών μελών της ΕΕ να εξετάσουν αυτή τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες έως την ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Κυριακή», δήλωσε η May σε δημοσιογράφους στην Downing Street.
«Ο βρετανικός λαός θέλει αυτό το θέμα να κλείσει, θέλει μια καλή συμφωνία που να μας βάζει σε τροχιά για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η May.
«Αυτή η συμφωνία βρίσκεται μέσα στα χέρια μας και είμαι αποφασισμένη να την παραδώσω», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η May δήλωσε ακόμη ότι έχει μιλήσει με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Pedro Sanchez, και πρόσθεσε:
«Είμαι πεπεισμένη ότι την Κυριακή θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε με μια συμφωνία που θα αφορά όλη την οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Γιβραλτάρ».
Παράλληλα, η May τόνισε ότι το σχέδιο συμφωνίας είναι μία «καλή συμφωνία» για τη χώρα.
«Είναι μία καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εφαρμόζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου 2016 για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου 2019, δήλωσε η Bρετανίδα πρωθυπουργός, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς της και πριν μεταβεί στο κοινοβούλιο, όπου θα κάνει επίσης δήλωση για το σχέδιο συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης