Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος των G20 στην Αργεντινή: Τον προστατευτισμό των ΗΠΑ καταδίκασαν η Κίνα και οι BRICS

Σύνοδος των G20 στην Αργεντινή: Τον προστατευτισμό των ΗΠΑ καταδίκασαν η Κίνα και οι BRICS
«Το πνεύμα και οι κανόνες του ΠΟΕ αντιτίθενται σε μονομερή και προστατευτικά μέτρα» αναφέρουν οι BRICS
Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping και οι ηγέτες των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών (BRICS) καταδίκασαν τον προστατευτισμό στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Αργεντινή, που επισκιάστηκε από την απειλή του Donald Trump για κλιμάκωση των δασμών στην Κίνα.
Η φετινή διήμερη σύνοδος αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για τους G20, των οποίων οι ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2008 προκειμένου να βοηθήσουν στη διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας από τη χειρότερη οικονομική κρίση σε επτά δεκαετίες.
Με την άνοδο του εθνικισμού σε πολλές χώρες, οι G20 - που αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού – θα κριθούν το προσεχές διάστημα ως προς την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τις εμπορικές εντάσεις, που επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές.
Ο Κινέζος πρόεδρος και οι άλλοι ηγέτες από την ομάδα των κορυφαίων αναδυόμενων οικονομιών BRICS - Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – προχώρησαν σε κοινή δήλωση υπέρ του ανοιχτού διεθνούς εμπορίου και της ενίσχυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
«Το πνεύμα και οι κανόνες του ΠΟΕ αντιτίθενται σε μονομερή και προστατευτικά μέτρα», ανέφεραν.
«Καλούμε όλα τα μέλη να αντιταχθούν σε τέτοια ασυμβίβαστα μέτρα από τον ΠΟΕ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους που ανέλαβαν στον Οργανισμό», τονίζουν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης