Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οριακή άνοδο σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Οριακή άνοδο σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψε περαιτέρω συρρίκνωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Με ελαφρώς ταχύτερους ρυθμούς επεκτάθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/12) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, έναντι 50,1 μονάδες, την ίδια στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης έκαναν λόγο για στασιμότητα στις 50 μονάδες.
Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν μία οριακή άνοδο στο σύνολο των νέων εργασιών, παρά την περαιτέρω συρρίκωνση που καταγράφηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η παραγωγή παρέμεινε σταθερή για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, οι συνολικές νέες παραγγελίες επεκτάθηκαν οριακά τον Νοέμβριο, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στις πρόσφατες πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη του ιδιωτικού τομέα.
Σε ότι αφορά τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, ο κ. Zhong, δήλωσε ότι ο υποδείκτης κατέγραψε περαιτέρω συρρίκνωση, γεγονός που καταδεικνύει τον αντίκτυπο των εμπορικών εντάσεων Κίνας και ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.
«Η οικονομία της Κίνας ήταν αδύναμη, αλλά δεν έδειξε σημαντικά σημάδα επιδείνωσης», καταλήγει ο αναλυτής του CEBM Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης