Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 31 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 51,8 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 31 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 51,8 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες στη Γερμανία υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 μηνών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/12) στοιχεία της Markit, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα έχει επηρεάσει τη ζήτηση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών, εν μέσω μειωμένης ζήτησης από το εξωτερικό.
Οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η παραγωγή παρέμεινε σταθερή, παρά την πτώση που σημειώθηκε στους άλλους τομείς της χώρας.
«Ο PMI έδειξε την πρόσφατη επιβράδυνση στον τομέα της μεταποίησης, η οποία συνεχίστηκε τον προτελευταίο μήνα του έτους», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «με την αυτοκινητοβιομηχανία να εξακολουθεί να αγωνίζεται και τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες να επηρεάζουν τη ζήτηση των πελατών, οι επχειρήσεις ανέφεραν μία βαθύτερη μείωση των νέων παραγγελιών και κυρίως των εξαγωγικών πωλήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης