Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Η συμφωνία για το Brexit επιτρέπει τη σύναψη εμπορικού deal με τις ΗΠΑ

May: Η συμφωνία για το Brexit επιτρέπει τη σύναψη εμπορικού deal με τις ΗΠΑ
Η Βρετανία θα είναι σε θέση να συνάψει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, βάσει της συμφωνίας για το Brexit, δήλωσε η Theresa May
Η Βρετανία θα είναι σε θέση να συνάψει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, βάσει της συμφωνίας για το Brexit που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα (3/12/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, τονίζοντας ότι αυτό το έχει ξεκαθαρίσει στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
«Μίλησα με τον Πρόεδρο Trump στο περιθώριο της Συνόδου (σ.σ. των G20), ήμουν σαφής μαζί του ότι μπορούμε πράγματι να κάνουμε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ με τη συμφωνία (για το Brexit) που βρίσκεται στο τραπέζι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίσαμε ότι η ομάδα εργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, που εξετάζει αυτές τις εμπορικές ρυθμίσεις για το μέλλον, έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο», δήλωσε η May ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι συζήτησε μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες με χώρες όπως η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Χιλή και η Αυστραλία.
Ωστόσο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στις εμπορικές συμφωνίες της χώρας σε περίπτωση που εφαρμοστεί η «δικλείδα ασφαλείας» (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης