Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η May θα βρει έναν τρόπο να περάσει τη συμφωνία του Brexit από το κοινοβούλιο

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η May θα βρει έναν τρόπο να περάσει τη συμφωνία του Brexit από το κοινοβούλιο
Η Theresa May θα βρει έναν τρόπο να περάσει τη συμφωνία για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο, διαβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα βρει έναν τρόπο να περάσει τη συμφωνία για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο, διαβεβαίωσε σήμερα (2/1/2019) ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη.
Υπενθυμίζεται ότι η May ανέβαλε τον Δεκέμβριο την προγραμματισμένη ψηφοφορία για τη συμφωνία, καθώς δεν εξασφάλιζε τις απαραίτητες ψήφους.
Από τότε προσπαθεί να εξασφαλίσει περαιτέρω διαβεβαιώσεις από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν όψει της ψηφοφορίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό το μήνα.
«Όταν η Theresa May επιστρέψει με αυτές τις διαβεβαιώσεις που αναζητά από την ΕΕ, ώστε η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι να μην μας οδηγήσει σε μια μόνιμη παγίδευση στην τελωνειακή ένωση... θα βρει έναν τρόπο να περάσει αυτή τη συμφωνία από το κοινοβούλιο», δήλωσε ο Hunt κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από ομιλία του στη Σιγκαπούρη.
Ερωτηθείς για την προοπτική διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για τη συμφωνία, ο Hunt δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο για τη δημοκρατία, ενώ προειδοποίησε ότι οι κοινωνικές συνέπειες από μια μη αποχώρηση από την ΕΕ θα ήταν «καταστροφικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης