Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Η καθυστέρηση του Brexit δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα

May: Η καθυστέρηση του Brexit δεν θα λύσει κανένα  πρόβλημα
Κατά της αναβολής του Brexit η Theresa May
H καθυστέρηση της εξόδου από τη Βρετανία δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, δήλωσε η πρωθυπουργός Theresa May, η οποία δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφασή της να αναβάλλει την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.
«Η επέκταση του άρθρου 50, η καθυστέρηση στη διαδικασία, δεν πρόκειται να φέρει απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε συμφωνία», τόνισε η May.
Και πρόσθεσε ότι «η οποία καθυστέρηση είναι καθυστέρηση, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, και δεν θα λύσει το πρόβλημα».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, δήλωσε ότι μια καθυστέρηση στην επικείμενη προθεσμία του Brexit θα ήταν λογική.
«Μπορώ να πω πρώτα απ’ όλα ότι η (Βρετανίδα) πρωθυπουργός Theresa May κι εγώ συζητήσαμε χθες πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του νομικού και διαδικαστικού πλαισίου μιας πιθανής παράτασης.
Για μένα, είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων για να εγκρίνει μια συμφωνία.
Θα αντιμετωπίσουμε μια εναλλακτική λύση: ένα χαοτικό Brexit ή μια παράταση», ανέφερε ο Tusk από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
«Πιστεύω ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε, μια παράταση θα ήταν μια λογική λύση, αλλά η πρωθυπουργός May πιστεύει ότι μπορεί να αποφύγει αυτό το σενάριο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης