Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μπορούμε να αποχωρήσουμε εγκαίρως από την ΕΕ εάν επικυρωθεί το σχέδιο May για το Brexit

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μπορούμε να αποχωρήσουμε εγκαίρως από την ΕΕ εάν επικυρωθεί το σχέδιο May για το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνησε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνα νερά»
Τη θέση ότι η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jeremy Hunt, εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει αύριο (12/3) το σχέδιο της πρωθυπουργού Theresa May.
Ειδικότερα, μιλώντας στο δίκτυο του BBC, ο κ. Hunt δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνα νερά», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «έχουμε τώρα την ευκαιρία να αποχωρήσεουμε στις 29 Μαρτίου ή λίγο αργότερα και είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκιαρία επειδή υπάρχει ένας άνεμος στα πανιά των ανθρώπων που προσπαθούν να σταματήσουν το Brexit».
Ωστόσο, ο Βρετανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι «ο κίνδυνος του να σταματήσει το Brexit δεν είναι ποτέ πιο κοντά», προσθέτοντας ότι «εάν θέλει κάποιος να σταματήσει το Brexti πρέπει μόνο να κάνει τρία πράγματα: να σκοτώσει τη συμφωνία, να πάρει μία παράταση και να κάνει τότε ένα δεύτερο δημοψήφισμα».
«Μέσα σε τρεις εβδομάδες εκείνοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν δύο από αυτά τα τρία πράγματα, και πιθανώς το τρίτο να βρίσκεται στο δρόμο», διευκρίνησε ο κ. Hunt.
Σημεώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζονται μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, με το ζήτημα του ιρλανδικού backstop να παραμένει «αγκάθι» για τη βρετανική κυβέρνηση.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας από το κοινοβούλιο, η Βρετναία «ενδέχεται να μην αποχωρήσει ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης