Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά άνω των 6 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 44,1 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά άνω των 6 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 44,1 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2012
Στα χαμηλότερα επίπεδα άνω των έξι ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/4) στοιχεία της Markit, εν μέσω ανησυχιών για το Brexit και τις εμπορικές διαφορές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2012, και συγκεκριμένα στια 44,1 μονάδες, έναντι 47,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, αξίαζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς και ότι τα στοιχεία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 44,7 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2009, υποδεικνύοντας επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
«Τόσο οι συνολικές νέες παραγγελίες όσο και οι πωλήσεις προς το εξωτερικό υποχωρούν πλέον σε επίπεδα που έχουμε να δούμε από την παγκόσμια οικονομική κρίση, με όλο και περισσότερες εταιρείες να αναφέρουν χαμηλότερη ζήτηση η οποία συνεδέεται με το Brexit, την αβεβαιότητα στο εμπόριο, τα προβλήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και τη γενικότερη ασθενέσθερη παγκόσμια ζήτηση», σχολίασε ο αναλυτής της Markit, Phil Smith.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε σημαντικά και με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2012, με τον τομέα καταναλωτικών αγαθών να προστίθεται στους παραγωγούς ενδιάμεσαν και κεφαλαιουχικών αγαθών, οι οποίοι καταγράφουν συρρίκνωση».
«Η σταθερή ανάπτυξη στην απασχόληση πριν από τον Μάρτιο ήταν το μόνο φωτεινό σημείο, αλλά η τελευταία έρευνα υποδεικνύει μία πτώση στις θέσεις εργασίας για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια», καταλήγει ο αναλυτής της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης