Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των περικοπών της κυβέρνησης Duque

Κολομβία: Βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των περικοπών της κυβέρνησης Duque
Αντιδράσεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις που πλήττουν δικαιώματα των εργαζομένων
Βίαια επεισόδια καταγράφηκαν στην Μποκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά πολιτικών της κυβέρνησης του προέδρου Ivan Duque.
Χιλιάδες Κολομβιανοί κατέβηκαν στους δρόμους όχι μόνο στην Μποκοτά αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο γενικής απεργίας κατά των κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τη μείωση των κονδυλίων για το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και αλλαγές στις συντάξεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Στα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν 14 άνθρωποι, ενώ έγιναν και 35 συλλήψεις με τον πρόεδρο Duque να κάνει λόγο για βανδαλισμούς και να υποστηρίζει ότι οι υπεύθυνοι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Εκτιμάται πως στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες.
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ότι το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο συζητείται στο Κογκρέσο, θα καταδικάσει ακόμη περισσότερους εργαζόμενους στην επισφάλεια, με βραχυχρόνιες και κακοπληρωμένες δουλειές, καθώς και ότι στερεί πόρους από τα πανεπιστήμια.
Αυτόχθονες που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις εξάλλου στηλιτεύουν το ότι το σχέδιο υπονομεύει τα δικαιώματά τους, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στην αυτοδιάθεσή τους στα εδάφη τους.
Η κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις αυτές και διαβεβαιώνει ότι το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει θα μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης