Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα στη Βρετανία απέναντι σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Bank of England: Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα στη Βρετανία απέναντι σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Dave Ramsden, τόνισε ότι οι περισσότεροι κίδνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν μετριαστεί
Τη θέση ότι το τραπεζικό σύστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν «ανθεκτικό» απέναντι στο σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία διατύπωσε σήμερα (8/5) η Τράπεζα της Αγγλίας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας Dave Ramsden.
Ειδικότερα, ο κ. Ramsden δήλωσε ότι «είναι η ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και οι μεγάλες τράπεζες και ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την οποία σχετίζονται περισσότερο οι συναλλαγές», προσθέτοντας ότι «πρόσφατα, το κύριο μέλημα της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής τρης Τράπεζας ήταν η ανθεκτικότητα στους κινδύνους που σχετίζονται με ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας κατάφερε να συνεργαστεί «με επιτυχία σε μεγάλο βαθμό» με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μετριάσει τους κινδύνους που σχετίζονται με ένα άτακτο Brexit, φέρνοντας ως παράδειγμα τους τεχνικούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις διαταρραχές στις διασυνοριακές υπηρεσίες.
Ωστόσο, ο αξιωματούχος της BoE τόνισε ότι «ελλείψει περαιτέρω ενεργειών εκ μέρους των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ορισμένοι δυνητικοί κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν, κυρίως για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ΕΕ».
«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα δεν είναι ίδια με τη σταθερότητα της αγοράς», διευκρίνησε ο κ. Ramsden, διευκρινίζοντας ότι «ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε και πάλι να επιφέρει σημαντική μεταβλητότητα στην αγορά».
Καταλήγοντας, ο κ. Ramsden δήλωσε ότι «ζητάμε από τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν πάνω στη βάση ότι θα υπάρξουν λειτουργικές διαταραχές, και επομένως η προσοχή των εργασιών μας στρέφεται στην ικανότητα των επιχειρήσεων όχι μόνο να αποτρέψουν τις λειτουργικές διαταραχές, αλλά και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν απέναντί τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης