Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

To 30% των κερδών ή 0,36 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Εθνική Τράπεζα – Η πρόβλεψη 100 εκατ. για τις κρατικές εγγυήσεις έχει ήδη σχηματιστεί

To 30% των κερδών ή 0,36 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Εθνική Τράπεζα – Η πρόβλεψη 100 εκατ. για τις κρατικές εγγυήσεις έχει ήδη σχηματιστεί
Η Εθνική αναμένει την επίσημη έγκριση του SSM για τη διανομή μερίσματος, η οποία εκτιμάται ότι θα έρθει στις αρχές Ιουνίου
Περί τα 330 εκατ. ευρώ, ή 30% των κερδών του 2023, είναι η πρόβλεψη που έχει κάνει η Εθνική Τράπεζα για τη διανομή μερίσματος, όπως επιβεβαίωσε και στη χθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων α’ 3μηνου 2024 ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς, επίπεδα που είναι στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή.
Βέβαια, η τράπεζα, όπως είναι γνωστό, αναμένει την επίσημη έγκριση του SSM για τη διανομή μερίσματος, η οποία εκτιμάται ότι θα έρθει στις αρχές Ιουνίου.
Επίσης, όσον αφορά στις εγγυήσεις του Δημοσίου, ο κ. Μυλωνάς επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη σχηματιστεί πρόβλεψη για 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν είναι κάτι το οποίο έχει να αντιμετωπίσει άμεσα.
Άλλωστε, ο κ. Μυλωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση και ρευστότητα που οδήγησαν μεταξύ άλλων στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη DBRS.
Επισήμανε ότι η Εθνική είναι η πρώτη που αποπλήρωσε το πρόγραμμα TLTRO, ενώ για το τρίμηνο κατέγραψε αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα (9,1 δισ. ευρώ), βελτίωση του δείκτη CET1 στο 18,6% και τον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 21,3%.
Σχετικά με τα καθαρά κέρδη του 2024, ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ως στόχο τα 1,2 δισ. ευρώ, επικαλούμενος την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει γρήγορα σε μειώσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης