Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Να τεθεί ένα τέλος στην κηδεμονία της ΕΕ και τον παραλογισμό των οδηγιών

Kurz (Αυστρία): Να τεθεί ένα τέλος στην κηδεμονία της ΕΕ και τον παραλογισμό των οδηγιών
Ο Αυστριακός καγκελάριος ζητά την διαγραφή 1.000 οδηγιών και κανονισμών
O ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Sebastian Kurz, διευρύνει τις πρόσφατα διατυπωθείσες απαιτήσεις του για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Kurz ζήτησε ένα τέλος στην κηδεμονία της ΕΕ και έκανε λόγο για παραλογισμό οδηγιών από τις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα ο ίδιος ζητά την διαγραφή 1.000 οδηγιών και κανονισμών, που όμως δεν κατονομάζει, όπως επίσης την επιστροφή αυτών των αρμοδιοτήτων στις χώρες-μέλη, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι ζητούν από την ΕΕ απαντήσεις σε μεγάλα ζητήματα όπως η ασφάλεια, η προστασία των εξωτερικών συνόρων ή η κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, το «εγχείρημα ελευθερίας Ευρώπη»γίνεται ολοένα και περισσότερο «στενός κορσές γραφειοκρατίας» για τους πολίτες, και έως τώρα δεν έχει ξεκινήσει κάποια πρωτοβουλία για να σταματήσει «ο παραλογισμός των οδηγιών» και να τεθούν κρίσιμα ερωτήματα.
«Εάν θέλουμε να ενθουσιάσουμε εκ νέου τους ανθρώπους για την Ευρώπη, πρέπει να σταματήσουμε την κηδεμονία από τις Βρυξέλλες», τονίζει χαρακτηριστικά ο Kurz ο οποίος μόλις πριν από μερικές ημέρες είχε ζητήσει μία επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, όπως επισήμαινε, ενόψει των νέων προσκλήσεων απαιτείται μία επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Αντιδρώντας στις δηλώσεις Kurz, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό - το οποίο τα προηγούμενα δέκα χρόνια ηγούνταν των αυστριακών κυβερνήσεων - επιρρίπτει στον Αυστριακό καγκελάριο «αδράνεια» και «προσωπική αποτυχία», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ως μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. καγκελάριος και νωρίτερα υπουργός Εξωτερικών) επί έξι χρόνια, είχε συνυπογράψει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης