Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος του μεταποιητικού κλάδου τον Μάιο 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος του μεταποιητικού κλάδου τον Μάιο 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα θα παραμείνει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση
Επέκταση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Markit, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση.
Σύμφωνα με την Markit, η οικονομία της Κίνας εμφάνισε σταθερή ανάπτυξη και ανθεκτικότητα τον Μάιο, με τη ζήτηση να αυξάνεται τόσο από τις χώρες του εξωτερικού όσο και από τις εγχώριες αγορές.
Ωστόσο, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες κατέγραψε πτώση, ενώ τα αποθέμετα παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.
«Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν αντίκτυπο στην αισιοδοξία και ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθεί κανείς σε αυτό είναι να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων, των κατοίκων και των αγορών πραγματοποιώντας ευνοϊκές μεταρρυθμίσεις και πραγματοποιώντας εγκαίρως προσαρμογές σε κανονισμούς και ελέγχους», σχολίασε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων της CEBM Group, Zhengsheng Zhong.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης