Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μπορούμε να διαπραγματευτούμε μία καλύτερη συμφωνία για το Brexit αλλά δε θα είναι εύκολο

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μπορούμε να διαπραγματευτούμε μία καλύτερη συμφωνία για το Brexit αλλά δε θα είναι εύκολο
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «υπάρχει προοπτική για μία καλύτερη συμφωνία» με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Τη θέση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μία καλύτερη συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα (3/6) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jeremy Hunt, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο BBC Radio 4, ο κ. Hunt δήλωσε ότι «εάν ο μόνος τρόπος για να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκπληρώσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η αποχώρηση χωρίς συμφωνία, θα το έκανα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «θα το έκανα σαν τελευταία λύση και με βαριά καρδιά, εξαιτίας των κινδύνων για τις επιχειρήσεις και των κινδύνων για την ένωση».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν θα το έκανα εάν υπήρχε η προοπτική μίας καλύτερης συμφωνίας», υπογραμμίζοντας μάλιστα εν συνεχεία ότι «πιστεύω πως υπάρχει η προοπτική μίας καλύτερης συμφωνίας και πιστεύω ότι είναι πιθανό να την έχουμε πριν από τις 31 Οκτωβρίου, αν και δεν προσποιούμαι ότι θα είναι εύκολο».
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο πρέπει να εργαστούν προς την επίτευξη μίας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών.
Νωρίτερα, ο κ. Hunt είχε αναφέρει ότι μία «σκληρή γραμμή» στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα βοηθήσει ώστε να «σπάσει» το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε μία αντίστοιχη προσέγγιση από τις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι ο Jeremy Hunt είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς η Theresa May αναμένεται να αποχωρήσει επισήμως στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης