Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Tony Blair προειδοποιεί τους Εργατικούς: Μην πέσετε στην παγίδα των εκλογών

Ο Tony Blair προειδοποιεί τους Εργατικούς: Μην πέσετε στην παγίδα των εκλογών
Tony Blair: Πιθανότερο ένα no-deal Brexit, από το να γίνει πρωθυπουργός ο Corbyn
"Είναι παγίδα" λέει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Tony Blair την πιθανότητα εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία.
Το τριετές σίριαλ του Brexit δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Μέσα σε μία τριετία, οι συμφωνίες απορρίπτονταν, η ηγεσία των κομμάτων άλλαζε, η Theresa May παραιτήθηκε και ο νέος πρωθυπουργός Boris Johnson την μία δεσμεύεται για Brexit στις 31 Οκτωβρίου, ενώ τώρα ανακινεί σενάρια εκλογών.
Μέσα σε όλα αυτά, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Tony Blair, συμβουλεύει τον Jeremy Corbyn ότι το Εργατικό Κόμμα πρέπει να αποφύγει την "παγίδα των εκλογών".
"Ο Boris Johnson ξέρει ότι ένα no-deal Brexit μπορεί να αποτύχει από μόνο του, αλλά εάν την αναμείξει με το ζήτημα Corbyn στις εκλογές, τότε θα μπορούσε να επιτύχει, διότι πολλοί φοβούνται περισσότερο μία πρωθυπουργία Corbyn παρά ένα άτακτο Brexit", υπογράμμισε ο Blair.
"Αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να επιβάλει εκλογές τώρα, το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να ψηφίσει εναντίον της", δήλωσε.
Έτσι κι αλλιώς οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ότι ο Corbyn θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Jacob Rees-Mogg, δήλωσε ότι η αντιπολιτευόμενη νομοθεσία θα μπορούσε να θεωρείται ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
"Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση να εδραιώσει την εμπιστοσύνη της Βουλής των Κοινοτήτων και αυτό είναι ουσιαστικά θέμα εμπιστοσύνης: Ποιος πρέπει να ελέγξει το νομοθετικό πρόγραμμα, ο Jeremy Corbyn ή ο Boris Johnson;" δήλωσε ο Rees-Mogg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης