Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο CEO της eBay λόγω διαφωνιών με το νέο διοικητικό συμβούλιο

tags :
Παραιτήθηκε ο CEO της eBay λόγω διαφωνιών με το νέο διοικητικό συμβούλιο
Ο διευθύνων σύμβουλος της eBay, Devin Wenig, ανακοίνωσε την παραίτησή του
Ο διευθύνων σύμβουλος της eBay, Devin Wenig, ανακοίνωσε την παραίτησή του, επικαλούμενος διαφορές με το προσφάτως ανανεωμένο συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο θέλει να πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, εν μέσω πιέσεων επενδυτών ακτιβιστών.
O Wenig, CEO ως της δημοφιλούς ιστοσελίδας ηλεκτρονικών δημοπρασιών, με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε πως "τις τελευταίες εβδομάδες κατέστη σαφές πως δεν ήμουν στην ίδια σελίδα με το νέο διοικητικό συμβούλιο. Όποτε συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο για όλους να αλλάξουν σελίδα".
Devin Wenig
Η eBay αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό της Amazon και της Walmart. Προσπαθεί να προωθήσει ένα νέο πρόγραμμα πληρωμών, αλλά και να απλοποιήσει το site της.
Ο Wenig βρισκόταν στην θέση του CEO από το 2015."«Δεδομένων ορισμένων εκτιμήσεων, τόσο ο Devin όσο και το διοικητικό συμβούλιο πιστεύουν ότι ο νέος CEO είναι ο καλύτερος για την εταιρεία αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Thomas Tierney.
Μια διαφωνία σχετικά με την προτεινόμενη πώληση της επιχείρησης Classifieds οδήγησε στην αποχώρηση του Wenig, ανέφερε το CNBC, αναφέροντας πηγές.
Η μετοχή της eBay διαπραγματεύεται στα 39 δολάρια (στις 20:15) σημειώνοντας υποχώρηση 1,91%.
Η εταιρεία ανέφερε ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα αναλάβει την αναζήτηση ενός νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης