Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blair (Βρετανία): Δύσκολη η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά το Brexit - Ο προστατευτισμός έχει αυξηθεί παγκοσμίως

Blair (Βρετανία): Δύσκολη η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά το Brexit - Ο προστατευτισμός έχει αυξηθεί παγκοσμίως
Ο πρώην πρωθυπουργός τηε Βρετανίας τόνισε ότι η επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι δύσκολη
Τη θέση ότι η εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία μετά το Brexit θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, διατύπωσε σήμερα (25/11) ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair, επικαλούμενος το αίσθημα προστατευτισμού το οποίο έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσεις του πρακτορείου Reuters, ο κ. Blair δήλωσε ότι «δε θα περίμενα άμεσα μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο», για να προσθέσει ότι «θεωρώ πως θα είναι πολύ δύσκολο».
«Στον σημερινό κόμσο, οι εμπορικές συμφωνίες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες επειδή υπάρχει μεγάλο αίσθημα προστατευτισμού», επεσήμανε ο πρώσην πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε τη Βρετανία ως «χάος», διευκρινίζοντας ότι «η άνοδος της παγκόσμιας οικονομίας μας έχει κρατήσει ψηλά μέχρι στιγμής, αλλά εάν η παγκόσμια οικονομία αρχίσει να παραπαίει θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».
Ο κ. Blair, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1997 έως το 2007, έχει ζητήσει επανειλημμένα την αντιστροφή του Brexit, και τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, τονίζοντας μάλιστα ότι μετά θα πρέπει να ακολουθήσουν εκλογές.
Όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, έχει υποσχθεί μία επανάσταση, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «το πρόβλημα με τις επαναστάσεις δεν αφορά ποτέ το πώς αρχίζουν αλλά το πώς τελειώνουν».
«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι κάποιο από τα κύρια κόμματα αξίζει να κερδίσει αυτές τις εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Blair, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογής της 12ης Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης