Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Λουκέτο» στην Alitalia έως τα μέσα του 2020, εάν δεν βρεθεί αγοραστής

Ιταλία: «Λουκέτο» στην Alitalia έως τα μέσα του 2020, εάν δεν βρεθεί αγοραστής
Η Alitalia, η οποία χάνει 2 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, τέθηκε υπό νέο προσωρινό διαχειριστή αυτό το μήνα μετά την αποχώρηση μιας κοινοπραξίας δυνητικών διασωστών της
Η Ιταλία δεν θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα φορολογουμένων για την Alitalia, όπως δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας Stefano Patuanelli το Σάββατο (21/12), προειδοποιώντας ότι η πολύπαθη αεροπορική εταιρεία ίσως κλείσει μέχρι τα μέσα του 2020, εάν δεν βρεθεί αγοραστής.
Η Alitalia, η οποία χάνει 2 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, τέθηκε υπό νέο προσωρινό διαχειριστή αυτό το μήνα μετά την αποχώρηση μιας κοινοπραξίας δυνητικών διασωστών της, σημειώνει το Reuters.
Ο Patuanelli μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero τόνισε, πως έχει υπογράψει τη χορήγηση ενός νέου δανείου  ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ αυτή την εβδομάδα, προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει να πετάει.
«Αυτή είναι η τελευταία κρατική παρέμβαση για την Alitalia», δήλωσε ο Patuanelli προσθέτοντας ότι είτε ένας αγοραστής θα βρεθεί έως τα μέσα του 2020, είτε η εταιρεία «θα κλείσει».
Ο υπουργός απέρριψε την πιθανότητα το δάνειο αυτό να θεωρηθεί παράνομη κρατική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Θα αλλάξουμε το όνομα της Alitalia και τη δομή της εταιρείας», δήλωσε ο Patuanelli, χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Αναλυτές υπολογίζουν, πως η Alitalia, η οποία εντάχθηκε σε δύο προγράμματα διάσωσης το 2008 και το 2014, έχει απορροφήσει περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης