Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew: Το 30% των Αμερικανών πιστεύει πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

Pew: Το 30% των Αμερικανών πιστεύει πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο
Περίπου το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει ότι ο κορωνοϊός οφείλεται σε ανθρωπογενή αίτια
Το 30% των Αμερικανών πιστεύει πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Research Center.
Πιο συγκεκριμένα, το Pew Research Center ρώτησε τους Αμερικανούς πώς πιστεύουν ότι προέκυψε ο κορωνοϊός.
Το 43% απάντησε ότι η πανδημία οφείλεται σε φυσικά αίτια, το 29% ότι «γεννήθηκε» σε εργαστήριο, ενώ ένα 25% απέφυγε να απαντήσει γιατί «δεν ήξερε».
Παρότι οι ερωτηθέντες δεν ρωτήθηκαν ποιο εργαστήριο (Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορούνται για τα αίτια που προκάλεσαν το ξέσπασμα της πανδημίας), η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι σχεδόν τρεις στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν ότι ο COVID-19 δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο.
Μεταξύ αυτών, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) θεωρεί πως ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο «σκόπιμα» πιθανότατα ως μέρος έρευνας για τη δημιουργία βιολογικών όπλων, ενώ το 6% θεωρεί ότι δημιουργήθηκε ή απελευθερώθηκε «τυχαία».
Αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, δεδομένου ότι η συζήτηση σχετικά με τις ανθρωπογενείς καταβολές του ιού απασχολεί πλέον τα mainstream μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Pew, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς (37% και 21%, αντίστοιχα).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης