Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για κορωνοϊό: Τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για κορωνοϊό: Τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε για τον κορωνοϊό πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας
«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για την πανδημία του κορωνοϊού ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
«Πιστέψτε μας, τα χειρότερα έρχονται» επανέλαβε.
Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus συνέκρινε τον ιό της γρίπης του 1918, ο οποίος σκότωσε 675.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και 10 εκατομμύρια παγκοσμίως, με τη φονική νόσο που ξέσπασε στην επαρχία Hubei της Κίνας και επεκτάθηκε σε όλο τον πλανήτη.
«Πρέπει να αποτρέψουμε μια ανάλογη τραγωδία, πρόκειται για έναν ιό που ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πώς συμπεριφέρεται» υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.
Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δε σημαίνει το τέλος της επιδημίας και ότι θα απαιτηθούν «διαρκείς προσπάθειες» από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες.
Η επιβολή μέτρων lockdown μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της πίεσης της επιδημίας επί μίας χώρας, αλλά τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την δυνατότητα «να εντοπίζουν, να πραγματοποιούν τεστ, να απομονώνουν και να περιθάλπουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή» δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού δήλωσε επίσης ότι περί τα 600 νοσοκομεία στον κόσμο θα είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς για κλινικές δοκιμές φαρμάκων υπό την αιγίδα του ΠΟΥ και ότι ο οργανισμός θα αποστείλει 180 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες αυτόν και τον επόμενο μήνα σε χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης