Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές μετά το ράλι - Απώλειες -0,36% για S&P 500 - Στο +0,54% ο DAX

Στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές μετά το ράλι - Απώλειες -0,36% για S&P 500 - Στο +0,54% ο DAX
Στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές μετά το ράλι
Νευρικότητα επικράτησε στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα 17/6 μετά το ράλι, παρά τις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας και αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και η γεωπολιτική ένταση, με τους αναλυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις σε Ινδία - Κίνα και κορεατική χερσόνησο.
Στις εξελίξεις από το γεωπολιτικό μέτωπο Κίνα και Ινδία έχουν εγκλωβιστεί σε ένα αδιέξοδο δεκαετιών λόγω των ανταγωνιστικών τους ισχυρισμών για μεγάλα, ακατοίκητα τμήματα της οροσειράς στα σύνορα.
Κίνα και Ινδία ενεπλάκησαν σε πόλεμο στην περιοχή το 1962.
Έκτοτε, οι εντάσεις έχουν εξελιχθεί σε ένοπλες συγκρούσεις αρκετές φορές, όπως συνέβη το 2013 και τέσσερα χρόνια αργότερα.
Την ίδια ώρα, στο άλλο μεγάλο μέτωπο γεωπολιτικής σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο, η Βόρεια Κορέα απέρριψε την πρόταση της Νότιας Κορέας για ειδικούς απεσταλμένους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, μετά την ανατίναξη του γραφείου διασύνδεσης των δύο χωρών από την Πιόνγιανγκ.
Στο πολύπαθο Ιράκ, η Τουρκία ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις στα βόρεια της χώρας, στο πλαίσιο χερσαίας επιχείρησης εναντίον ανταρτών της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροβολικού.
Το βλέμμα των επενδυτών επίσης είναι στραμμένο και στο Διεθνές νομισματικό ταμείο το οποίο προειδοποίησε πως η παγκόσμια οικονομία πρόκειται να συρρικνωθεί περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν σε προηγούμενες εκτιμήσεις.
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για την ανάπτυξη εμβολίου αλλά και για την χρήση φαρμακευτικής αγωγής που μειώνει σημαντικά τη θνητότητα βαριά ασθενών με κορωνοϊό, τη στιγμή πάντως που ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε πολλές περιοχές του πλανήτη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε επιστημονική επιτυχία την χρήση του στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνη, το οποίο σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές μειώνει δραστικά τους θανάτους των ασθενών που νοσούν βαριά από Covid-19 ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από το εμβόλιο της φαρμακοβιομηχανίας CNBG, το οποίο παρήγαγε αντισώματα κατά του COVID-19, στις πρώτες κλινικές δοκιμές.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,65% στις 26.119 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,36% στις 3.113 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη +0,15% στις 9.910 μονάδες. 
O δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχώρησε στις 33,54 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημείωσε άνοδο +0,54% κλείνοντας στις 12.382 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε απώλειες -0,2% στις 19.585 μονάδες.
Image

Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάιο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομία ανακάμπτει, καθώς ο κορονοϊός οδήγησε σε κλείσιμο των δραστηριοτήτων τον Μάρτιο.
Οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 4,3% τον Μάιο έναντι του προηγουμένου μήνα, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο αριθμό των 974.000.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις θα αυξανόταν 22,3% στα 1,09 εκατ.
Οι άδειες οικιστικής οικοδόμησης, αυξήθηκαν 14,4% από τον Απρίλιο στον ετήσιο αριθμό των 1,22 εκα.
Τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών είναι ευμετάβλητα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μπορεί να υπόκεινται σε μεγάλες αναθεωρήσεις.
Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι ενάρξεις μειώθηκαν 23,2% και οι άδεις σημείωσαν πτώση 8,8%.

Σταθεροποιούνται σε θετικά πρόσημα οι ευρωαγορές

Σε ανοδικές τάσεις σταθεροποιούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές, οι οποίοι νωρίτερα επικεντρώνονταν κυρίως στις γεωπολιτικές εξελίξεις και την ένταση που επικρατεί μεταξύ Ινδίας - Κίνας και Βόρειας - Νότιας Κορέας, να παίρνουν ώθηση από τις ελπίδες ότι η δημοσιονομική και νομισματική τόνωση θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την παγκόσμια οικονομία.
Το βλέμμα των επενδυτών επίσης είναι στραμμένο και στο Διεθνές νομισματικό ταμείο το οποίο προειδοποίησε πως η παγκόσμια οικονομία πρόκειται να συρρικνωθεί περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν σε προηγούμενες εκτιμήσεις.
Την άποψη ότι η οικονομία της Ισπανίας έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Nadia Calvino, σχολιάζοντας τα στοιχεία για την απασχόληση μετά τη σταδιακή χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (17/6) η Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του περασμένου μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης διαμορφώθηκε στο 0,1% έναντι 0,3% τον Απρίλιο του 2020, γεγονός που αποτελεί νέο χαμηλό τεσσάρων ετών, εν μέσω της σημαντικής πτώσης που σημειώθηκε στις τιμές του ενεργειακού κλάδου.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,1% έναντι ανόδου 0,3% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο -0,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -1,2% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06%.
Παράλληλα, οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,64% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές στον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο +0,59%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός διαμορφώθηκε στο 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι 2,9% τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι οριακή πτώσης -0,1% τον Απρίλιο του 2020.
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/6) στοιχεία της Eurostat, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19 επηρέασαν για ακόμα έναν μήνα τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -14,6% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν είχε σημειωθεί πτώση κατά -15,7%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -28,4% παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων το 1995.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -11,7% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -24%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίων υποχώρησε κατά -15,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα πολιτικής μηχανικής διαμορφώθηκε στο -10%.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίωνς κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -12,2% ενώ η παραγωγή στον τομέα πολιτικής μηχανικής υποχώρησε κατά -8,9%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Γαλλία (-32,6%), την Ισπανία (-26,3%) και τη Σλοβακία (-10%).
«Βουτιά» 57% σημείωσαν τον Μάιο οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ετήσια βάση,  στα 623.812 οχήματα.
Κάθε ένα από τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ σημείωσε διψήφια ποσοστά πτώσης στις πωλήσεις, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο η «βουτιά» ανήλθε στο 89%.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν μικρή βελτίωση σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι η κατάσταση παραμένει δραματική.
Οι καταχωρήσεις νέων οχημάτων είχε μειωθεί κατά 55,1% τον Μάρτιο στην ΕΕ και στη συνέχεια τον Απρίλιο κατά 76,3%.
Η παραγωγή εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα, έναντι της προ κρίσης περιόδου.
Το πλεόνασμα νέων οχημάτων που έχει δημιουργήσει η κατάρρευση της ζήτησης, προκαλεί πονοκέφαλο στις αυτοκινητοβιομηχανίες και απειλεί τις θέσεις εργασίας και την κερδοφορία.
Την εκτίμηση ότι τα χειρότερα -όσον αφορά τις συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία- έχουν περάσει εκφράζουν αναλυτές του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, RWI.
Το RWI εκτιμά ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 5,8% το 2020, ενώ το 2021 θα ενισχυθεί κατά 6,4%.
Σημειώνεται ότι ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού φθάνει τους 8.830 νεκρούς επί συνόλου 187.184 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καταγράφοντας περαιτέρω επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,5% έναντι 0,8% τον Απρίλιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι πτώσης -0,2% που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που αφορούν τόσο τις μηνιαίες όσο και τις ετήσιες μεταβολές του πληθωρισμού επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Εάν εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, τότε ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώνεται στο 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,4% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,3%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -1,4% σε ετήσια βάση για τον Μάιο του 2020, έναντι πτώσης -0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα περιοριστεί στο -1%.
Επιπλέον, σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,3%, έναντι πτώσης -0,7% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,1%.
Ο πληθωρισμός εισρών υποχώρησε κατά -10% σε ετήσια βάση, ενώ αντίθετα αυξήθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -5,5% τον Απρίλιο του 2020.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας το πλάνο περικοπής 35 χιλ. θέσεων εργασίας επαναφέρει η HSBC, το οποίο είχε βάλει «στον πάγο» μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, σύμφωνα με memo το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η τράπεζα θα διατηρήσει επίσης στον πάγο όλες τις εξωτερικές διαδικασίες προσλήψεων, σημειώνει στο σημείωμα ο CEO Noel Quinn.
Η HSBC απασχολεί 235 χιλ. εργαζόμενους παγκοσμίως.
Εκπρόσωπος της τράπεζας επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του memo.
Tον Μάρτιο η HSBC ανέβαλε τις περικοπές των θέσεων εργασίας, που αποτελούν μέρος μίας ευρύτερης αναδιάρθρωσης με στόχο την περικοπή του κόστους, λόγω των έκτακτων συνθηκών εν μέσω της πανδημίας.
Όμως η τράπεζα επαναφέρει το σχέδιό της, καθώς υποχωρεί η κερδοφορία και οι οικονομικές προβλέψεις είναι δυσοίωνες.
Η χρηματοπιστωτική αρχή της Βρετανίας (FCA) ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 47,3 εκατ. δολαρίων στον βρετανικό βραχίονα της γερμανικής Commerzbank για ελλιπείς προληπτικούς ελέγχους για την καταπολέμηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Οι αδυναμίες έλαβαν χώρα, ενώ η FCA δημοσίευε κατευθύνσεις για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο οικονομικού εγκλήματος και ενίσχυε την δράση της απέναντι σε αρκετές εταιρείες σχετικά με τους ελέγχους για ξέπλυμα χρήματος, είπε η αρχή.
Η Commerzbank είπε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της τα ευρήματα του FCA και ότι συνεργάστηκε πλήρως σε έρευνα κατά την οποία δεν βρέθηκαν στοιχεία για διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.
Η Lufthansa προειδοποίησε ότι το πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να βρεθεί σε κίνδυνο, αφότου κορυφαίος μέτοχός της δήλωσε ότι μπορεί να καταψηφίσει τη συμφωνία σε έκτακτη γενική συνέλευση αργότερα αυτό τον μήνα.
Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Heinz-Hermann Thiele, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Γερμανίας, δήλωσε ότι σήμερα κατέχει το 15% της αεροπορικής εταιρείας και ότι θα ήθελε να δει ποιες άλλες λύσεις είναι διαθέσιμες για τη Lufthansa.
Η Kingfisher PLC ανακοίνωσε πτώση στα προ φόρων κέρδη της χρήσης 2020 εξαιτίας των χαμηλότερων εσόδων και των υψηλότερων δαπανών, αλλά τόνισε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο της χρήσης 2021 αυξήθηκαν.
Η εταιρεία βελτίωσης κατοικιών εμφάνισε προ φόρων κέρδη 103 εκατ. στερλίνων (129,5 εκατ. δολαρίων) για τη χρήση που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, σε σχέση με τα επαναδημοσιευμένα 300 εκατ. στερλίνες στη χρήση 2019.
Σε προσαρμοσμένη βάση, τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν στα 544 εκατ. στερλίνες από τις 567 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.
Η Kingfisher τόνισε πως ανέλαβε έκτακτο κόστος 411 εκατ. στερλίνων.
Η εταιρεία το Νοέμβριο τόνισε πως αναμένει ότι το κόστος μετατροπής θα διαμορφωνόταν περίπου 40-45 εκατ. στερλίνες.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 11,51 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα από τις 11,69 δισ. στερλίνες.
Η εταιρεία επαναδιατύπωσε ότι το δ.σ. δεν θα προτείνει μέρισμα για τη χρήση, προκειμένου να διατηρήσει τη ρευστότητα στη διάρκεια της κρίσης.
Η Kingfisher δήλωσε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο τρίμηνο μέχρι τις 13 Ιουνίου, αυξήθηκαν 22% σε ετήσια βάση.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» στην κορεατική χερσόνησο - Στο +0,14% ο Shanghai Composite, ο Hang Seng +0,63%

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (17/6) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,14% στις 2.935,87 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος και για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +0,18% και τις 11.419,22 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,63% στις 24.498 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,20% στις 11.534,59 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,83% στις 5.991,80 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Dow Jones New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος έκλεισε στο +3,82% και τις 344,98 μονάδες.
Όσον αφορά τη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκελισε με κέρδη της τάξεως του +0,14% στις 2.141,05 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,56% στις 22.455,76 μονάδες.
Η πτώση που σημειώθηκε στον δείκτη Nikkei οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική πτώση που κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, διευρύνοντας τις απώλειες του προηγούμενου μήνα.
Οι εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -28,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -21,9% τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, η ετήσια πτώση των εξαγωγών αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανάμεναν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί στο -26,1%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -26,2% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -7,1% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -20,4%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να περιοριστεί κατά -13,7% σε ετήσια βάση, στα 7,77 δισ. δολ. έναντι 8,99 δισ. δολ. τον Μάιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης