Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις Έλληνες πίσω από την Regeneron που παρασκευάζει το πειραματικό φάρμακο για τον κορωνοϊό που χορηγήθηκε στον Trump

Τρεις Έλληνες πίσω από την Regeneron που παρασκευάζει το πειραματικό φάρμακο για τον κορωνοϊό που χορηγήθηκε στον Trump
Regeneron: Οι Έλληνες που «κρύβονται» πίσω από το κοκτέιλ αντισωμάτων στον Trump
Τρεις Έλληνες βρίσκονται πίσω από την εταιρεία που παρασκευάζει το πειραματικό φάρμακο (τη θεραπεία αντισωμάτων REGN-COV2) για τον κορωνοϊό που χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, D. Trump καθορίζοντας, όχι μόνο την πορεία της υγείας του «πλανητάρχη», αλλά πιθανότατα την έκβαση των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και κατ’ επέκταση την εξέλιξη της αμερικανικής ιστορίας.
Πρόκειται για την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron  Pharmaceuticals Inc, και τον πρόεδρο και συνιδρυτή της Τζορτζ Γιανκόπουλος, τον Χρήστο Κυρατσούς, αντιπροέδρο Ερευνών επί των Μολυσματικών Ασθενειών και των Τεχνολογιών Ιικών Φορέων και τον ομογενή πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Roy Vagelos.
Στις αρχές Ιουλίου, που σήμερα πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Regeneron έκλεισε συμφωνία σχεδόν μισού δισεκ. δολαρίων (450 εκατ. δολάρια) με την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή του κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού.
H θεραπεία αντισωμάτων ήδη μελετάται και σε ασθενείς με σοβαρή Covid-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, καθώς και για την πρόληψη της λοίμωξης σε ανθρώπους που συχνά εκτίθενται σε φορείς του κορωνοϊού.
Η κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας Regenergon έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Forbes, ως μια από τις «πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο» για το περιοδικό Forbes.

Σύμπραξη με Roche

Toν Αύγουστο ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός Roche ανακοίνωσε συμφωνία με την Regeneron για την παρασκευή και τη διανομή του κοκτέιλ κατά της Covid-19.
«Οι Roche και Regeneron ανακοίνωσαν σήμερα πως ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της Covid-19 για να αναπτύξουν, να παρασκευάσουν και να διανείμουν το REGN-COV2, τον συνδυασμό πειραματικών αντιιικών αντισωμάτων της Regeneron, στους ανθρώπους όλου του κόσμου», σύμφωνα με ανακοίνωση της Roche.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης