Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Ποια φάρμακα έλαβε ο Trump - Δεν θα έχετε την ίδια θεραπεία, αν αρρωστήσετε με κορωνοϊό

tags :
CNN: Ποια φάρμακα έλαβε ο Trump - Δεν θα έχετε την ίδια θεραπεία, αν αρρωστήσετε με κορωνοϊό
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε πειραματική θεραπευτική αγωγή, στην οποία δεν έχει πρόσβαση ο απλός πολίτης
«Εάν αρρωστήσετε με κορωνοϊό, μην περιμένετε να έχετε την θεραπεία που έλαβε ο Donald Trump» αναφέρει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στον απόηχο του εξιτηρίου που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος κάλεσε τους Αμερικάνους να μην φοβούνται τον ιό και να βγουν έξω.
«Είναι προφανές ότι ο αρχηγός του κράτους θα τύχει μεγαλύτερης προσοχής και της καλύτερης δυνατής θεραπείας.
Αλλά κάποια από τα θεραπευτικά σχήματα που λαμβάνει, δεν είναι καν διαθέσιμα στους πολίτες.
Αυτό ενδεχομένως να παρέλειψε ο Trump, όταν απευθυνόμενος σε εκατομμύρια πολίτες τους είπε «μη φοβάστε τον Covid 19» αναφέρει το CNN, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικάνοι με κορωνοϊό δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα φάρμακα ούτε στη θεραπεία που έλαβε ο Trump.
Όπως μεταδίδει το CNN, ο Trump πριν νοσηλευθεί την περασμένη εβδομάδα, έλαβε την πειραματική θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να μειώνει τα επίπεδα του ιού όπως τουλάχιστον έχουν δείξει τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών μελετών σε 275 ασθενείς.
Ωστόσο, η θεραπεία αυτή δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση για την έκτακτη χορήγηση της από την αρμόδια Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Μάλιστα η εταιρεία Biotech που παράγει το Regeneron ανέφερε ότι χορήγησε το φάρμακο αφού έλαβε σχετικό αίτημα από τους γιατρούς του Trump, κάτι που προφανώς για τους περισσότερους πολίτες είναι αδύνατο να συμβεί μια και πρέπει να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο Trump έλαβε το θεραπευτικό σχήμα μια ημέρα αφότου διαγνώστηκε θετικός στον ιό, ενώ επισημαίνεται ότι είναι λογικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία αντισωμάτων είτε έχει εγκριθεί είτε όχι.
«Αλλά υπάρχουν και 210.000 Αμερικάνοι, οι οποίοι πέθαναν τους τελευταίους μήνες επειδή ήταν τόσο κακή η διαχείριση της πανδημίας.
Και αυτοί σίγουρα δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το είδος θεραπείας» επισημαίνει η επιδημιολόγος Seema Yasmin.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η πρόσβαση του Trump σε θεραπεία αντισωμάτων δεν ήταν το μόνο πλεονέκτημα του έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Αμερικάνων που νοσούν από κορωνοϊό.
Υπενθυμίζεται ότι στον πρόεδρο Trump χορηγήθηκε επίσης ρεμδεσιβίρη και δεξαμεθαζόνη.
«Ο πρόεδρος ίσως είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που έχει λάβει αυτό το συνδυασμό φαρμάκων» αναφέρει ο Jonathan Reiner, καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο George Washington.
Σημειώνεται ότι η ρεμδεσιβίρη δεν έχει λάβει την έγκριση της Επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων για τον κορωνοϊό, τη στιγμή που κλινικές δοκιμές δείχνουν πως σε πέντε ημέρες αυτή μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση κάποιων ασθενών, αν και δεν λείπουν οι παρενέργειες, όπως η αναιμία ή τοξικότητα σε ήπαρ και νεφρά.
Παράλληλα ο Trump πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά στον Λευκό Οίκο υπάρχει διαθέσιμη μια ολόκληρη ιατρική μονάδα, η οποία είναι στελεχωμένη από παγκόσμιας αξίας γιατρούς και νοσηλευτές.
«Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς από αυτήν την τριπλή θεραπεία είναι ότι οι θεράποντες γιατροί πιστεύουν πως ο Πρόεδρος είναι σε μεγάλο κίνδυνο» υποστηρίζει ο Reiner.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και ο Sean Conley, ο επικεφαλής των γιατρών του Λευκού Οίκου.
«Είμαστε σε επιφυλακή σχετικά με το ενδεχόμενο υποτροπής της υγείας του Donald Trump.
Για αυτό όλοι παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι και σε επιφυλακή, επειδή είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά όταν μιλάμε για έναν ασθενή που έλαβε αυτές τις θεραπείες τόσο νωρίς» λέει ο Conley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης