Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Η προσέγγιση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σωστή

Johnson (Βρετανία): Η προσέγγιση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σωστή
Ο βρετανός πρωθυπουργός, Johnson υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης του για τον περιορισμό εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού
Την προσέγγιση της κυβέρνησής του για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού, υπερασπίστηκε με σθένος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, ο οποίος δήλωσε στις 7 Οκτωβρίου 2020 ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι σωστή, παρά την ραγδαία εξάπλωση του ιού που σημειώνεται στο Λονδίνο και αλλού.
«Η τοπική και περιφερειακή προσέγγιση σε συνδυασμό με τα εθνικά μέτρα παραμένει σωστή»,
δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο, όταν ρωτήθηκε γιατί οι λοιμώξεις συνεχίζουν να αυξάνονται σε περιοχές όπου έχουν ήδη εφαρμοστεί τοπικά μέτρα lockdown.
Άκρως ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας στη Βρετανία 
Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν στις 6 Οκτωβρίου 2020 ότι καταγράφηκαν άλλα 14.542 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.
Ο Johnson όμως παρουσιάζει το ...  όραμα του
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε χθες (6/10/2020) ο πρωθυπουργός Johnson , ο οποίος υποσχέθηκε να μεταμορφώσει τη Βρετανία αντί να αρκεστεί στο «status quo» μετά την κρίση του κορωνοϊού, κατασκευάζοντας περισσότερες νέες κατοικίες, βελτιώνοντας την παιδεία, καταπολεμώντας την εγκληματικότητα και ενισχύοντας την πράσινη οικονομία.
Σε μια ομιλία στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο γίνεται όλο και πιο επικριτικό για τον ηγέτη του, ο Johnson παρουσίασε το όραμά του για τη Βρετανία, όπου η βαθιά ριζωμένη ανισότητα αποκαλύφθηκε από την πανδημία της COVID-19.
Μειωμένη η δημοτικότητα του πρωθυπουργού
Αφού επικρίθηκε για την υιοθέτηση ενός προβληματικού συστήματος ελέγχων για την COVID-19, δίνοντας στο κοινό οδηγίες που προκαλούσαν σύγχυση και αλλάζοντας κατ΄επανάληψη πολιτική, ο Johnson θέλησε να ανεβάσει το ηθικό των κομματικών μελών, πολλοί από τους οποίους ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει πλέον το κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης