Τελευταία Νέα
Διεθνή

A. Barrett (ΗΠΑ): Ξεκινούν οι ακροάσεις ενώπιον της Γερουσίας για την κορυφαία θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο

A. Barrett (ΗΠΑ): Ξεκινούν οι ακροάσεις ενώπιον της Γερουσίας για την κορυφαία θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο
Ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να πτόησε τους Ρεπουμπλικανούς απο να συνεχίσουν την διαδικασία για τον διορισμό της εκλεκτής δικαστή του Trump, Amy Barrett
Η διαδικασία των ακροάσεων από την Γερουσία σχετικά με την υποψηφιότητα της Amy Coney Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο, ξεκινά τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να την τοποθετήσουν στην κορυφαία έδρα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3η Νοεμβρίου 2020, παρά τις σοβαρές ενστάσεις της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης.
Εδιικότερα, μια τετραήμερη ακρόαση της επιτροπής δικαστικών επιτροπών της Γερουσίας για την συντηρητική δικαστή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο Trump, θα ξεκινήσει με τα μέλη και η ίδια η Barrett θα κάνει εναρκτήριες δηλώσεις σύμφωνα με το Reuters.
Η ακρόαση είναι ένα βασικό βήμα πριν από την τελική ψηφοφορία στη Γερουσία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020 σχετικά με τον διορισμό της, στο ισόβιο αξίωμα του αμερικανικού δικαστηρίου.
Η εκλεκτή Trump, A. Barrett αναμένεται να πει στους γερουσιαστές ότι ως δικαστής επιδιώκει να:
«επιτύχει το αποτέλεσμα που απαιτείται από το νόμο, όποιες κι αν είναι οι θέσεις μου», σύμφωνα με ένα αντίγραφο των προετοιμασμένων παρατηρήσεών της που κυκλοφόρησαν την Κυριακή 11.10.2020.
Την 48χρονη δικαστή επέλεξε στις 26 Σεπτεμβρίου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για να διαδεχθεί την 86χρονη προοδευτική δικαστή Ruth Bader Ginsburg η οποία απεβίωσε λόγω της επάρατης νόσου.
Βάσει του Συντάγματος, η Barrett πρέπει να λάβει την έγκριση της Γερουσίας για να αναλάβει την έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε συντηρητικοί δικαστές σε σύνολο εννέα.

Η διαδικασία:

Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, υπό την προεδρία του στενού συμμάχου του Trump, διερευνά το ιστορικό, τα οικονομικά και τα προσόντα του/της κάθε υποψηφίου δικαστή. Ύστερα ακολουθεί δημόσια ακρόαση και τέλος ψηφοφορία της Επιτροπής για να σταλεί η διαδικασία στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Έρευνες FBI και ABA

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) με την σειρά του, θα ολοκληρώσει τη δική του έρευνα και θα κοινοποιήσει τα πορίσματά του στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων.

Δημόσιες ακροάσεις

Κατά τις δημόσιες ακροάσεις της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, το κοινό ακούει τον/την υποψήφιο/α να απαντά σε ερωτήσεις γερουσιαστών, που σχετίζονται με τη δικαστική φιλοσοφία και τις απόψεις του/της σε κοινωνικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης