Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tiffany: Εκτιμήσεις για μικρή αύξηση των κερδών στο δ΄ τρίμηνο 2020

Tiffany: Εκτιμήσεις για μικρή αύξηση των κερδών στο δ΄ τρίμηνο 2020
Οι πωλήσεις της Tiffany μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου παρέμειναν ισχυρές παρά την πανδημία
Μεσαία μονοψήφια αύξηση στα λειτουργικά κέρδη προβλέπει η Tiffany & Co για το δ΄ τρίμηνο, τονίζοντας ότι αναμένει μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό πτώσης στις πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία κοσμημάτων αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά μεσαίο-χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό σύμφωνα με το Reuters.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1,73 δολάρια και αποτελεί αύξηση 3,6% από τα στοιχεία του προηγουμένου μήνα (Σεπτέμβριος 2020).
"Ενώ αναμένουμε τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης να επηρεαστούν σημαντικά από τον κορονοϊό, είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο έχουν ανακάμψει οι δραστηριότητες μετά από το α΄ τρίμηνο και συνεχίζουν να ανακάμπτουν στο γ΄ τρίμηνο, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Κίνα, και να ανακάμπτουν στις ΗΠΑ", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.
Οι πωλήσεις παγκοσμίως μειώθηκαν ελαφρώς στη δίμηνη περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2020, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 25%.
ενώ ισχυρές παρέμειναν οι πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και σχεδόν διπλασιάστηκαν στη δίμηνη περίοδο.
Παρά την απότομη μείωση του τουρισμού στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά χαμηλό διψήφιο ποσοστό στο δίμηνο.
Πάντως ο αμερικανικός κολοσσός, βρίσκεται σε μια έντονη νομική μάχη από τον περασμένο μήνα με την γαλλική LVMH όταν δήλωσε ότι θα απομακρυνθεί από τη συμφωνία 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Tiffany.
Η Louis Vuitton επικαλέστηκε επίσημο αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών για καθυστέρηση του κλεισίματος της συμφωνίας και επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών από την Tiffany λόγω πανδημίας COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης