Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση στην Βιέννη: Ο δράστης είχε καταδικαστεί αλλά τον άφησαν ελεύθερο!

Επίθεση στην Βιέννη: Ο δράστης είχε καταδικαστεί αλλά τον άφησαν ελεύθερο!
Οι αυστριακές Αρχές «δεν τον θεωρούσαν ικανό να σχεδιάσει επίθεση στην πόλη»
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η πληροφορία ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν, αλλά είχε αποφυλακιστεί εκμεταλλευόμενος τον σχετικό νόμο περί ανήλικων.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αυστριακά και διεθνή Μέσα, ο 20χρονος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις Αρχές της Αυστρίας καθώς θεωρείτο ένας από τους ενενήντα ισλαμιστές εξτρεμιστές που βρίσκονταν στη χώρα.
Μάλιστα, ήθελε να πάει στη Συρία προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών του ISIS.

Καταδικάστηκε αλλά αποφυλακίστηκε ως ανήλικος

Ο 20χρονος, με αλβανική καταγωγή γεννημένος στη Βιέννη, είχε καταδικαστεί το 2019 σε 22 μήνες φυλάκιση καθώς αποπειράθηκε να ταξιδέψει στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στον ISIS.
Λίγους μήνες αργότερα, όμως αποφυλακίστηκε πρόωρα, επειδή θεωρήθηκε νεαρός ενήλικας και συνεπώς ενέπιπτε στα προνόμια του νόμου για τους ανηλίκους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αυστριακές Αρχές «δεν τον θεωρούσαν ικανό να σχεδιάσει επίθεση στην πόλη».
O υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο 20χρονος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κι είχε διπλή υπηκοότητα: της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης