Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Τα έργα και οι ημέρες της οικογένειας Trump στον Λευκό Οίκο επί 4 χρόνια

Politico: Τα έργα και οι ημέρες της οικογένειας Trump στον Λευκό Οίκο επί 4 χρόνια
Η αποστολή των Trumps είναι να διαφυλάξουν την αυτοκρατορία
Τον τελευταίο αιώνα, ήταν οι Roosevelts, οι Kennedys, οι Bushes και οι Clintons.
Τώρα, θα μπορούσε να είναι οι Trump, αναφέρει νέα ανάλυση του Politico.
Πριν από τέσσερα χρόνια, τα παιδιά του Trump ακολούθησαν την άνοδο του Προέδρου Trump στην αμερικανική πολιτική.
Με μηδενική πολιτική εμπειρία, η IvankaTrump και ο Jared Kushner διαπραγματεύτηκαν στην υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης για θέσεις εργασίας στον Λευκό Οίκο.
Ο Kushner ανέλαβε τα πάντα.
Η Ivanka Trump συναντήθηκε με παγκόσμιους ηγέτες μαζί με τον πατέρα της.
Ο Donald Trump Jr. πήρε μια σελίδα από το playbook του πατέρα του, αξιοποιώντας μια λεζάντα από οπαδούς των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να γίνει ένας σεβαστός συγγραφέας MAGA που ταξίδεψε στη χώρα προκαλώντας τα πλήθη - και εγείροντας ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές του φιλοδοξίες.
Η φίλη του, η Kimberly Guilfoyle, άφησε την καριέρα της στο Fox News για να γίνει μαζορέτα πλήρους απασχόλησης για τον πρόεδρο.
Πίσω στη Νέα Υόρκη, ο Eric Trump υπερασπίστηκε τον Οργανισμό Trump καθώς αντιμετώπιζε νομικό έλεγχο για τις πρακτικές τήρησης βιβλίων.
Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του, η Lara Trump, έγινε δημοφιλής εκπρόσωπος της εκστρατείας του Trump.

Η αποστολή των Trumps είναι να διαφυλάξουν την αυτοκρατορία

Τώρα, ενόψει εκλογών, η φυλή Trump είχε αποστολή να σώσει αυτήν την επανάληψη του οικογενειακού εγχειρήματος: πολιτιστικοί πολεμιστές, καλλιτέχνες GOP και, ίσως, μια εκκολαπτόμενη πολιτική δυναστεία.
Σε μια φρενήρη περιοδεία στα κράτη της μάχης, τα μέλη της οικογένειας του Trump κάνουν προσωπική προσέγγιση στους ψηφοφόρους ότι δεν πρέπει μόνο ο πατέρας τους να παραμείνει στην εξουσία, αλλά και αυτοί.
Εάν ο Trump κερδίσει, θα ενισχύσει τη θέση της οικογένειάς του στην αμερικανική κοινωνία.
Οι Trump θα έχουν θέσει τους όρους για τον πολιτιστικό και πολιτικό διάλογο στο μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας.
Αλλά αν χάσει ο Trump, η οικογενειακή πολιτική επιχείρηση που βασίζεται στη "νίκη" θα αντιμετωπιστεί την ήττα μετά από χρόνια επιτυχημένων πιστωτών, πτωχεύσεων και πολιτιστικής ανάληψης.
Οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να ενεργοποιήσουν τους Trump.
Η πολιτική MAGA μπορεί να εξασθενίσει.
Και οι Trump πιθανότατα δεν μπορούν να υποχωρήσουν στον λαμπερό κόσμο της Νέας Υόρκης.
Ούτε το θέλουν.
Αντ' αυτού, θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι κάνουν πάντα, σύμφωνα με περισσότερους από δώδεκα σημερινούς και πρώην ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης και στενούς συνεργάτες της οικογένειας Trump: Κρατήστε ζωντανό το σήμα Trump.
Επεκτείνετε την οικογενειακή επιχείρηση.

Μόλις δοκιμάσεις τον Λευκό Οίκο… δύσκολα τον αποχωρίζεσαι

«Θα είναι βιαστικό να παγιώσουμε το μέλλον τους και να επιστρέψουν στο κέντρο της εξουσίας», δήλωσε η Kate Andersen Brower, συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για τους προέδρους των ΗΠΑ και τις οικογένειές τους.
"Μόλις το δοκιμάσεις, είναι δύσκολο να φύγεις."
Λίγοι έχουν ωφεληθεί περισσότερο από την πολιτική άνοδο του Trump όσο τα παιδιά και τους συνεργάτες του.
Ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου έχει εκθέσει τα παιδιά του, προώθησε πιθανές πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ παράλληλα δίνει στην οικογενειακή εταιρεία μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση και επαφές.
Φυσικά, δημιούργησε επίσης πολλές ερωτήσεις σχετικά με συγκρούσεις συμφερόντων.
Εάν κερδίσει ο Trump, θα υπερφορτώσει αυτές τις συνδέσεις και φιλοδοξίες, για να μην αναφέρουμε τις ανησυχίες για ηθικές συγκρούσεις.
Αλλά αν ο Trump χάσει, η τύχη της οικογένειάς του θα συνδεθεί με τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανταποκρίνονται στις εκλογές.
Ένα πιθανό έργο μετά την προεδρία του Trump που έχει τακτικά επιβληθεί για την οικογένεια είναι μια αυτοκρατορία μέσων με την επωνυμία Trump.
Αλλά κανείς στην τροχιά του Trump δεν το βλέπει ως ρεαλιστική πιθανότητα - προς το παρόν.
«Το μεγάλο ερώτημα, το οποίο δεν έχουν τον έλεγχο είναι: Μήπως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προσποιηθεί ότι ο Trump δεν συνέβη ποτέ ή μήπως όλοι φοβούνται ακόμα τη συμμετοχή του στο εκλογικό σώμα;» ειπεένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.
Ή μήπως εξακολουθεί να είναι ο de facto επικεφαλής του κόμματος;

Kushner και Ivanka

Από την οικογένεια του Trump, ο Kushner και η Ivanka Trump είναι οι δύο που χρησιμοποίησαν τη νίκη του Trump για να πάρουν πραγματικά κυβερνητικές θέσεις εργασίας, και οι δύο ως ανώτεροι βοηθοί του Λευκού Οίκου.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών, έπαιξαν αυτούς τους ρόλους σε νέες σχέσεις και φιλίες με παγκόσμιους ηγέτες, στελέχη τεχνολογίας, χρηματοδότες και πολιτικούς ακτιβιστές.
Φίλοι και σύμμαχοι είπαν ότι δεν περιμένουν απλώς να εγκαταλείψουν αυτά τα διευρυμένα δίκτυα - όπως τη δυνατότητα να καλέσουν τον Mark Zucerkberg του Facebook ανά πάσα στιγμή - και να συνεχίσουν την παλιά τους ζωή στη Νέα Υόρκη.
Η Ivanka Trump δεν θα ξεκινήσει άλλη εταιρεία παπουτσιών, για παράδειγμα, ενώ ο Kushner είναι απίθανο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την επιχείρηση ακινήτων της οικογένειάς του.
Το ζευγάρι πέρασε άφθονο χρόνο στο Λευκό Οίκο, απευθυνόμενο σε στελέχη επιχειρήσεων, ταξιδεύοντας σε διεθνή ταξίδια υψηλού προφίλ, ακόμη και όταν τα χαρτοφυλάκια τους δεν δικαιολογούσαν απαραίτητα την παρουσία τους.
Έχουν επίσης χρησιμοποιήσει την επιρροή τους για να δειπνήσουν με στελέχη όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle, Safra Catz, ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.
«Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο Λευκό Οίκο ήταν η σύνδεση με τους CEO της Fortune 100, αλλά ειδικά σε περιοχές όπου ενδιαφερόταν ή είχαν μελλοντικές επιχειρήσεις», δήλωσε ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.
Ο Kushner και η Ivanka Trump παρουσιάζονται τώρα πολύ διαφορετικά από ό,τι πριν ο πατέρας τους μπει στην πολιτική.
Ενώ το δίδυμο κάποτε πέρασε χρόνο στους Δημοκρατικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, τώρα αυτοαποκαλούνται υπερήφανοι Ρεπουμπλικάνοι.
Η Ivanka Trump δήλωσε πρόσφατα τον εαυτό της «μη απολογητικό» κατά της άμβλωσης, μια σημαντική αλλαγή από τις προηγούμενες προσπάθειές της να εμφανιστεί ως μετριοπαθής δύναμη στην τροχιά του πατέρα της.
Ο Kushner έχει υιοθετήσει έναν ολοένα αυξανόμενο τόνο κατά τη διάρκεια των σπάνιων τηλεοπτικών του εμφανίσεων.
Επίσης, η Ivanka Τραμπ συγκέντρωσε πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια για την επανεκλογή του μπαμπά της και φέρεται να έσπασε το ρεκόρ του Barack Obama για συγκέντρωση χρημάτων σε μια μέρα.
«Όλα αυτά τα παιδιά έχουν αναπτύξει εκτεταμένες προσωπικές σχέσεις με τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο Ρεπουμπλικανικό κίνημα και όχι μόνο με πολιτικούς αλλά και με μεγάλους δωρητές», δήλωσε ένας Ρεπουμπλικανός στενός φίλος της οικογένειας.
«Όταν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον στην οικογένεια και είστε δωρητής, το καλύτερο είναι να πάρετε τα παιδιά.

Ο Donald Trump Jr.

Ενώ ο Kushner και η Ivanka Trump έχουν αγκαλιάσει τους Διευθύνοντες Συμβούλους και τους ελίτ Ρεπουμπλικάνους δωρητές, ο Donald Trump Jr. έχει κατακτήσει με επιτυχία το ρόλο του zeitgeist του κινήματος Trump.
Από τα μέλη της οικογένειας Trump, ο Trump Jr. είναι ο κορυφαίος στην κουλτούρα του Διαδικτύου MAGA, καθιστώντας τον δημοφιλή στους νεανικούς, ενεργητικούς Τραμπέρς.
Αυτό έδειξε ότι ο Jr να είναι πιο έτοιμος να αναλάβει το μανδύα του πατέρα του αν χάσει.
Ωστόσο, οι φίλοι του δήλωσαν ότι πιθανότατα θα επέστρεφε στη δουλειά της προηγούμενης ημέρας sτον Οργανισμό Trump, εάν ο πατέρας του χάσει.
Από εκεί, θα συνέχιζε να δίνει ένα σήμα Trump στο συντηρητικό κίνημα, ασκώντας επιρροή στα πολιτιστικά θέματα από τους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Instagram, όπου ενισχύει τις συντηρητικές και ακροδεξιές φωνές.
"Ο Don Jr. είναι το αναγνωριστικό του συντηρητικού κινήματος και γι 'αυτό τον αγαπούν", είπε ένα πρόσωπο κοντά του.
Η απώλεια του Λευκού Οίκου από τον Trump μπορεί επίσης να αφήσει τα παιδιά του με ένα σκληρό πολιτικό μέλλον, ακόμη και αν κρατήσουν τις επιρροές τους, σύμφωνα με κυβερνητικούς παρατηρητές.
"Οι εκλογές θα μπορούσαν να καθορίσουν την πολιτική περιουσία των παιδιών του Trump", δήλωσε ο Barb McQuade, πρώην πληρεξούσιος των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια του Μίσιγκαν και συχνός σχολιαστής για το Trump στο MSNBC.

Τραμπισμός

"Εάν ο Τραμπισμός επικρατήσει και πάλι, καθιερώνεται περισσότερο στον πολιτικό μας ιστό και ανοίγει το δρόμο για έναν προφανή κληρονόμο, όπως ο Donald Trump Jr. ή η Ivanka Trump.
Θα μπορούσαμε να δούμε έναν ή και τους δύο υποψήφιους".
"Εάν ο Trump χάσει, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της πολιτικής διχασμού, που θα αποτελούσε εμπόδιο στις πολιτικές φιλοδοξίες των παιδιών του Trump", πρόσθεσε ο McQuade.

Στήριξη Λευκού Οίκοι στις επιχειρήσεις Trump

Οικονομικά, τα τέσσερα χρόνια του Trump στον Λευκό Οίκο προσέφεραν σωτηρία για τμήματα των οικογενειακών του επιχειρήσεων.
Το ξενοδοχείο του Trump στην D.C. υπήρξε σημείο πρόσβασης για Ρεπουμπλικάνους, ξένες κυβερνήσεις και συντηρητικούς οργανισμούς, δημιουργώντας δεκάδες εκατομμύρια έσοδα.
Και μετά την νίκη του Trump το 2016, οι δωρητές και οι πλούσιοι Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να συμμετάσχουν σε μερικά από τα θέρετρα του Trump, όπως το Mar-a-Lago, το οποίο αύξησε το τέλος συμμετοχής του.
Ξεχωριστά, το συχνό ταξίδι του Trump στις ιδιοκτησίες του έχει διοχετεύσει εκατομμύρια κυβερνητικές δαπάνες στον Οργανισμό Trump.
Οι πολίτες για υπευθυνότητα και ηθική στην Ουάσινγκτον, μια μη κομματική κυβερνητική οργάνωση, εκτιμά ότι οι ομάδες ειδικών συμφερόντων έχουν ξοδέψει περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις του Trump από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, με 137 εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ή χρηματοδοτήθηκαν από ομάδες που προσπαθούν να ευνοήσουν τη διοίκηση.
Συνολικά, ωστόσο, οι επιχειρήσεις του Trump έχουν αποδώσει άνισα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, καθώς η τοξικότητα του προέδρου απενεργοποίησε μερικούς πιθανούς πελάτες.
«Ολόκληρη η οικογένεια Trump έχει αναμίξει την επιχείρησή τους με κυβερνητικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Craig Holman, λομπίστας κυβερνητικών υποθέσεων.
«Η ουσία είναι: Για όλα τα παιδιά, τέσσερα χρόνια στην κυβερνητική υπηρεσία τους έφεραν αυξημένη ευημερία.
Κανένα από αυτά δεν ήταν χειρότερο», πρόσθεσε.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της Τρίτης είναι επίσης απίθανο να αλλάξει την πιθανή νομική έκθεση που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά του Trump από τις τρέχουσες έρευνες για τον Οργανισμό Trump.
Ο Eric Trump έπρεπε πρόσφατα να υποβάλει αίτηση για κατάθεση ως μέρος της έρευνας του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης για το κατά πόσον ο Οργανισμός Trump υπερεκτίμησε την αξία των περιουσιακών του στοιχείων καθώς επιδίωξε δάνεια και φορολογικές ελαφρύνσεις.
«Είτε με νίκη είτε με ήττα, ο πατέρας και ο επικεφαλής της εταιρείας τους θα παραμείνουν ισχυροί άντρες.
Είτε με νίκη είτε με ήττα, κανείς δεν θα εκπλαγεί λιγότερο από τη χορήγηση ευρείας χάρης σε όλους», δήλωσε ο Sam Buell, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας που συνεργάστηκε με τον αναπληρωτή του Robert Mueller για τη δίωξη του Enron.
"Φυσικά, κάποιος θα προτιμούσε να έχει τον επικεφαλής πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της διερεύνησης, και αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ αντίκτυπο στις πιθανότητες.
Αλλά το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δεν θα καθορίσει από μόνο του τις νομικές μοίρες τους",κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης