Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattarella (Πρόεδρος Ιταλίας): Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία

Mattarella (Πρόεδρος Ιταλίας): Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία
Το μήνυμα του Sergio Mattarella για τον κορωνοϊό
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε σήμερα 11/12 στις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και στην αναγκαία αντίδραση από το σύνολο της κοινωνίας.
«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι: ή θα οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία ή, αντιθέτως, θα ζήσουμε σε μια κοινωνία με περισσότερες ανισότητες», τόνισε ο Sergio Mattarella.
«Για την καταπολέμηση του ιού χρειάζονται σοβαρότητα, θυσίες και ενότητα», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον οποίο, η μελλοντικές εξελίξεις στην κοινωνική πραγματικότητα, σε μεγάλο βαθμό «θα εξαρτηθούν από το πόσες επενδύσεις θα γίνουν -αλλά και με ποιο τρόπο- στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας».
Ο Sergio Mattarella υπογράμμισε ότι η ΕΕ πραγματοποίησε με το Ταμείο Ανάκαμψης ένα άλμα ποιότητας, βασιζόμενη στις ιδρυτικές της αξίες.
Πάντα σε σχέση με την ευρωπαϊκή στήριξη των χωρών που επλήγησαν από την πανδημία κορωνοϊού, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε με σαφήνεια ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές «είναι απαράδεκτο να επιβραδυνθούν ή να παρεμποδιστούν από εθνικές επιρροές που δεν ανήκουν στην εποχή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης