Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέα συγχώνευση στον ισπανικό τραπεζικό κλάδο – Διαπραγματεύσεις μεταξύ Unicaja και Liberbank

Προς νέα συγχώνευση στον ισπανικό τραπεζικό κλάδο – Διαπραγματεύσεις μεταξύ Unicaja και Liberbank
Unicaja και Liberbank αναμένεται να δημιουργήσουν τον πέμπτο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας με ενεργητικό αξίας 109 δισ. ευρώ
Στα «σκαριά» είναι νέα συγχώνευση τραπεζών στην Ισπανία, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τις Unicaja και Liberbank, με σκοπό να δημιουργήσουν τον πέμπτο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας με ενεργητικό αξίας 109 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί η διαπραγματεύσεις μεταξύ CaixaBank και η Bankia, η οποίες ολοκληρώνονται.
Η ανακοίνωση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, το οποίο επικαλείται πηγές από την εποπτική αρχή των τραπεζών της χώρας.

Χρονοδιαγράμματα

Η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της τάσης συγκέντρωσης που έχει αρχίσει στην τραπεζική αγορά της Ευρώπης και τείνει να συνεχιστεί και το 2021.
«Οι διαπραγματεύσεις για το ύψος της προτεινόμενης συμφωνίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση ή πριν από το τέλος του έτους», ανέφερε μία από τις πηγές.
Άλλη πηγή σημείωσε ότι η ανακοίνωση της συμφωνίας μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή μετά την έκτακτη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο τραπεζών τη Δευτέρα για να αποφασίσουν για τους όρους της συγχώνευσης.
Με βάση τις μέχρι τώρα συζητήσεις, εξετάζεται το σενάριο η Unicaja να εξασφαλίσει μερίδιο 59% στο νέο όμιλο που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης