Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κανονικά η τροφοδοσία της βρετανικής αγοράς – Άνοιξε τα σύνορα με τη Μ. Βρετανία η Γαλλία

Κανονικά η τροφοδοσία της βρετανικής αγοράς – Άνοιξε τα σύνορα με τη Μ. Βρετανία η Γαλλία
Η συμφωνία με τη Μ. Βρετανία προβλέπει ότι οι οδηγοί των φορτηγών πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ
Κανονικά γίνεται η τροφοδοσία της βρετανικής αγοράς από σήμερα Τετάρτη 23/12 τα ξημερώματα καθώς η Γαλλία άνοιξε τα χερσαία σύνορα της ύστερα από συμφωνία με τη Μ. Βρετανία, βάσει της οποίας οι οδηγοί των φορτηγών που θα κινούνται προς την Ευρώπη, θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ στον κορωνοϊό.
«Όλοι οι οδηγοί φορτηγών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου είναι διαθέσιμα σε περίπου 30 λεπτά», ανέφεραν τα υπουργεία Μεταφορών των δύο κρατών.
Το πρωτόκολλο αυτό θα επανεξεταστεί την 31η Δεκεμβρίου, πάντως «μπορεί να παραμείνει σε ισχύ ως την 6η Ιανουαρίου».
Σε περιπτώσεις που τα τεστ είναι θετικά, οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρο που θα τους υποδεικνύουν ή παρέχουν οι βρετανικές αρχές.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων άνοιξε και το λιμάνι του Ντόβερ, το κυριότερο λιμάνι για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς και από τη Γαλλία.
Σημειώνεται πως η Γαλλία, όπως και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, είχε κλείσει τα σύνορα της ύστερα από τον εντοπισμό ενός μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που φέρεται να καθιστούσε κατά 70% πιο μεταδοτικό τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης