Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Έκλεισε τηλεοπτικός σταθμός, έπειτα από έντονες πιέσεις κυβερνητικών αξιωματούχων

Τουρκία: Έκλεισε τηλεοπτικός σταθμός, έπειτα από έντονες πιέσεις κυβερνητικών αξιωματούχων
Ο διευθυντής ειδήσεων του Olay TV, Suleyman Sarilar, έκανε μια τελευταία εμφάνιση πριν τελειώσει η μετάδοση του σήματος την Παρασκευή (25/12)
Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός αναγκάστηκε να κλείσει λίγες εβδομάδες μόλις μετά την έναρξη της λειτουργίας του, μία απόφαση την οποία οι δημοσιογράφοι του καναλιού αποδίδουν στις πιέσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ο διευθυντής ειδήσεων του Olay TV, Suleyman Sarilar, έκανε μια τελευταία εμφάνιση πριν τελειώσει η μετάδοση του σήματος την Παρασκευή (25/12), λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος του καναλιού αποφάσισε να κλείσει το κανάλι έπειτα από έντονες πιέσεις, που δέχθηκε από την κυβέρνηση, γράφει το Bloomberg.
Πολλοί από τους δημοσιογράφους δήλωσαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πώς οι αξιωματούχοι δεν ήθελαν να έχουν μια ανεξάρτητη φωνή σε ένα τοπίο μέσων ενημέρωσης, που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση.

Σε επιχειρηματίες του Erdogan τα ΜΜΕ

Ο Cavit Caglar, πρώην πολιτικός και ο βασικός μέτοχος του σταθμού δήλωσε ότι, προκλήθηκε δυσφορία στην κυβέρνηση εξαιτίας της κάλυψης του τουρκικού κουρδικού κόμματος HDP κατά τη διάρκεια των 26 ημερών ζωής του Olay TV.
Ο σταθμός μπορεί να επαναλειτουργήσει με μια διαφορετική συντακτική ομάδα, όπως δήλωσε ο Caglar στο φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.
Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σταδιακή εξέλιξη της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας, όπου τα μεγαλύτερα κανάλια που κάποτε θεωρούνταν αυτοτελείς δυνάμεις αποκτήθηκαν σταδιακά από επιχειρηματίες με ισχυρούς δεσμούς με τον Erdogan.
Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι, το 2019 στην Τουρκία είχαν συλληφθεί 47 δημοσιογράφοι καθιστώντας την τη δεύτερη χώρα σε κρατήσεις εκπροσώπων του Τύπου παγκοσμίως μετά την Κίνα.
Αρκετοί από τους δημοσιογράφους, που κρατούνται είναι μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων ατόμων που η Τουρκία συνέλαβε και κατηγορεί ότι υποστηρίζουν μια μυστική θρησκευτική ομάδα την οποία καταγγέλλει ο Erdogan για ενορχήστρωση ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης