Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Επενδύει 2 δισ. δολ για την κατασκευή φθηνών κατοικιών για τους υπαλλήλους

Amazon: Επενδύει 2 δισ. δολ για την κατασκευή φθηνών κατοικιών για τους υπαλλήλους
Οι εταιρείες τεχνολογίας κατηγορούνται ότι πυροδότησαν έκρηξη τιμών στις κατοικίες στις περιοχές όπου βρίσκονται τα γραφεία τους
Την δαπάνη 2 δισ. δολ. για την κατασκευή προσιτών κατοικιών ανακοίνωσε η Amazon την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 σε περιοχές όπου βρίσκονται οι τρεις εγκαταστάσεις της εταιρείας με τους περισσότερους εργαζόμενους στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 20.000 φθηνά διαμερίσματα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στο Άρλιγκτον της Βιρτζίνια και στο Νάσβιλ στο Τενεσί.
Η Amazon καθώς και άλλες τεχνολογικές εταιρείας αντιμετώπισαν επικρίσεις για την αύξηση των τιμών των κατοικιών σε μέρη όπως το Σαν Φρανσίσκο, λόγω της μεγάλη εισροής εργαζομένων κατά την τελευταία δεκαετία οι οποίοι έχουν λόγω των αμοιβών τους έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν μεγαλύτερο κόστος, οδηγώντας την Alphabet και την Facebook να επενδύσουν στην κατασκευή φθηνών κατοικιών.
Ένα μεγάλο μέρος της επένδυσης της Amazon θα αφορά δάνεια χαμηλού κόστους για την ανακαίνιση ή την κατασκευή μη πολυτελών κατοικιών για οικογένειες μεσαίου έως χαμηλού εισοδήματος, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η Amazon βρίσκεται επίσης στη διαδικασία κατασκευής ενός δεύτερου κεντρικού γραφείου στο Άρλινγκτον, όπου θα αποκαλείται HQ2.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης