Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Έλαβε έγκριση το δορυφορικό γρήγορο internet του Elon Musk

Βρετανία: Έλαβε έγκριση το δορυφορικό γρήγορο internet του Elon Musk

Οι τερματικοί σταθμοί της Starlink (η οποία αναπτύσσεται απο την Space X), που είναι απαραίτητοι για τη χρήση του δορυφορικού internet υψηλής ταχύτητα, έχουν επίσης λάβει έγκριση στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα
Το εγχείρημα του Elon Musk για δορυφορικό internet υψηλών ταχυτήτων εκτός της υπάρχουσας ευρυζωνικής κάλυψης αναμένεται να επεκταθεί και σε μια άλλη μεγάλη αγορά, όπως η Βρετανική, αφού διασφάλισε την έγκριση των κανονιστικών αρχών της χώρας για την εγκατάσταση των κεραιών σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.
Η Starlink, η οποία ανήκει στην περίφημη Space X, έλαβε κανονιστική έγκριση για τα τερματικά των χρηστών της από την αρμόδια αρχή των τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ofcom, το Νοέμβριο του 2020.
Τα τερματικά των χρηστών μοιάζουν με ειδικές κεραίες ή δορυφορικά πιάτα με τα οποία ο κάθε πελάτης αποκτά πρόσβαση στο δορυφορικών internet υψηλών ταχυτήτων.

«Στόλος» 12.000 δορυφόρων

Η Starlink είναι μέρος της SpaceX, η οποία έχει αντικείμενο τα ταξίδια στο διάστημα και για την οποία ο Musk έχει εκφράσει βούλησή του να την εισαγάγει στο χρηματιστήριο.
Το διαδικτυακό εγχείρημα περιλαμβάνει έναν «στόλο» 12.000 δορυφόρων που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά από τη Γη προκειμένου να προσφέρει υψηλών ταχυτήτων internet.
Η SpaceX έχει ήδη εκτοξεύσεις σχεδόν χίλιους δορυφόρους, και βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία στις ΗΠΑ, όπου η υπηρεσία κοστίζει 99 δολ. το μήνα επιπλέον 499 δολ. για τον οικιακό εξοπλισμό.

Ευρώπη

Η έγκριση εκ μέρους της Βρετανίας σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση της Starlink στην Ευρώπη, όπου η Γερμανία και η Ελλάδα έχουν επίσης εγκρίνει την εγκατάσταση τερματικών χρηστών, σύμφωνα με τοπικά μέσα.
Η Αυστραλία έχει επίσης εγκρίνει την εγκατάσταση κεραιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης