Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βγαίνει από την απομόνωση ο Trump, πηγαίνει στο Τέξας για το τείχος

tags :
ΗΠΑ: Βγαίνει από την απομόνωση ο Trump, πηγαίνει στο Τέξας για το τείχος
Οκτώ ημέρες απομένουν από την αποχώρηση του Trump από το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Στο Τέξας για να επιθεωρήσει το συνοριακό τείχος, που αποτελεί ένα από τα εμβληματικά έργα της προεδρίας του, θα μεταβεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος από την περασμένη Τετάρτη 6/1, όταν και έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο, παραμένει απομονωμένος στο Λευκό Οίκο.
Ο Trump, ο οποίος μετρά άλλες 8 ημέρες στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, φαίνεται πως έκανε αποδεκτή τη συμβουλή του επιτελείου του να ταξιδέψει έως το Άλαμο του Τέξας και να επισκεφθεί το συνοριακό τείχος με το Μεξικό, το οποίο αποτέλεσε και ένα από τα κορυφαία έργα της πολιτικής του.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό να αναδείξει μέρος της πολιτικής «κληρονομιάς» του λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο.
Υπενθυμίζεται πως το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό ήταν μια από τις πρώτες πολιτικές κινήσεις του Trump, ο οποίος αναζητούσε εναγωνίως τρόπους κατά την έναρξη της θητείας του για να περιορίσει τις ροές της παράνομης μετανάστευσης.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Judd Deere υποστήριξε ότι η επίσκεψη του Trump οφείλεται στην ολοκλήρωση 400 μιλίων (644 χιλιομέτρων) του τείχους, αναφέροντας πως η υπόσχεση που δόθηκε, τηρήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης