Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Μέλη του Antifa people εισέβαλαν στο Καπιτώλιο – Συνάντηση με Pence

Trump: Μέλη του Antifa people εισέβαλαν στο Καπιτώλιο – Συνάντηση με Pence
Η συνάντηση Trump – Pence ήταν η πρώτη μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι μέλη του αντιφασιστικού κινήματος «Antifa people» και όχι οπαδοί του ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη 6/1 διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, ο Trump κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων Kevin McCarthy, ανέφερε ότι οι «antifa» ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πλήθος βίντεο που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους υποστηρικτές του.

Δεν ήταν antifa, ήμουν εκεί

Σύμφωνα με τον Axios, ο McCarthy τήρησε μια πολύ επιθετική και έντονη συμπεριφορά, απαντώντας του ότι «δεν ήταν antifa, ήταν MAGA», δηλαδή υποστηρικτές του προέδρου.
«Το ξέρω, ήμουν εκεί» φέρεται να του είπε ο McCarthy, ο οποίος φέρεται να συμβούλευσε τον Trump να καλέσει τον Joe Biden, να συναντηθεί μαζί του και να αφήσει μια επιστολή στον διάδοχο του που θα τον καλωσορίζει στο προεδρικό αξίωμα.

Συνάντηση με Pence

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence είχε χθες Δευτέρα 11/1 ο πρόεδρος Trump.
Η συνάντηση, η πρώτη μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, έγινε στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.
Όπως αναφέρεται, έγινε μια καλή συζήτηση, κατά την οποία ο Trump φέρεται να διεμήνυσε πως δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από το αξίωμά του πριν από το πέρας της θητείας του, την 20ή Ιανουαρίου.
Από την πλευρά του, ο Pence φέρεται να διαβεβαίωσε τον Trump ότι δεν έχει πρόθεση να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.
Μάλιστα αναφέρεται ότι Trump και Pence «επαναβεβαίωσαν ότι όσοι παραβίασαν τον νόμο και εισέβαλαν στο Καπιτώλιο δεν αντιπροσωπεύουν το κίνημα «Πρώτα η Αμερική» που υποστηρίζεται από 75 εκατομμύρια Αμερικανούς».
Επιπλέον, «δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν το έργο τους για τη χώρα ως το τέλος των θητειών τους» ανέφεραν αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης