Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στρατόπεδα συγκέντρωσης για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά του Covid

Γερμανία: Στρατόπεδα συγκέντρωσης για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά του Covid
Η Γερμανία είναι έτοιμη να απομονώσει σε «στρατόπεδα κράτησης» όλους όσοι παραβιάζoυν συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Απίστευτο και όμως αληθινό στον σημερινό κόσμο, όπου καμία σταθερά δεν υπάρχει εν μέσω πανδημίας.
Η Γερμανία είναι έτοιμη να απομονώσει σε «στρατόπεδα κράτησης» όλους όσοι παραβιάζoυν συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid – 19, όπως γράφει το Summit News.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκονται κοντά στη Δρέσδη στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Με στόχο να αυξήσουν τον βαθμό συμμόρφωσης στα περιοριστικά μέτρα, οι γερμανικές αρχές αναφέρουν πως εάν ένας παραβάτης παρατηρηθεί και στη συνέχεια του επιβληθεί πρόστιμο και παραμείνει απείθαρχος τότε η δικαιοσύνη μπορεί να αποφασίσει, εάν θα πρέπει να τιμωρηθεί και με εγκλεισμό στο εν λόγω στρατόπεδο.
«Δεν υποθέτουμε ότι θα υπάρξουν πάρα πολλοί, αλλά σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει έτσι, θα υπάρχει δυνατότητα να τους φιλοξενήσει», δήλωσε γερμανική πηγή στο Russia Today.

Το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας

To 2020 στη Νέα Ζηλανδία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν όλους τους προσβεβλημένους από κορωνοϊό και τους στενούς συγγενείς τους σε «εγκαταστάσεις απομόνωσης».
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern κατέστησε σαφές ότι όποιος αρνηθεί να υποβληθεί σε test για Covid θα μπορούσε να κρατηθεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, για τουλάχιστον 14 μέρες.
Νωρίτερα τον Ιανουάριο 2021, κατατέθηκε στις ΗΠΑ νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσία να αφαιρέσει και να κρατήσει «φορείς ασθένειας» σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης